Yerel yönetimde kadın-erkek eşitliği için proje uygulanıyor
GÜNDEM 1.12.2021 11:39:00 772 0

Yerel yönetimde kadın-erkek eşitliği için proje uygulanıyor

Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) ile Adana Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimde kadın-erkek eşitliği için iş birliği yapıyor.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Katılımcılık Odaklı Bir Çalışma; Adana Büyükşehir Belediyesi’nin İzlenmesi Projesi hayata geçiriliyor

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Katılımcılık Odaklı Bir Çalışma: Adana Büyükşehir Belediyesi’nin İzlenmesi Projesi’nin açılış semineri Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Seminere KÖVED, Büyükşehir Bürokratları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yürütülen proje, yerel yönetim hizmetlerinin toplumsal cinsiyet rolleri ve katılımcılık yönünden eşitlikçi kurgulanması için sivil toplum desteği sunuyor.  

2021 Ağustos’unda başlayan projenin ilk sivil toplum toplantısı 26 Kasım Cuma günü 14:00’te online olarak gerçekleştirildi. 30 Kasım’da ise açılış semineri Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerde proje tanıtımı, ilk bulguların sunumu ve sivil toplumdan görüş alınması hedefleri gözetildi.

Hak savunucuları ve aktivistlerden oluşan proje ekibi, toplumun taleplerinin yerel yönetim mekanizmalarına uygun şekilde formüle edilmesi için çalıştıklarını belirtti.

12 AY SONUNDA İZLEME RAPORU VE POLİTİKA ÖNERİLERİ KİTAPÇIĞI OLUŞTURULACAK.

Geçtiğimiz üç ayda akademik danışmanlar Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 sonrası plan, rapor ve mali tablolarını gözden geçirerek hizmet kurgusunu inceledi, yönetici ve saha personeli ile online anketler yaptı ve üst düzey yöneticiler ile görüşmeler gerçekleştirdi. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bir ön rapor sunulması sonrasında, Ocak 2022’den itibaren belediye yöneticilerine dünyadan iyi örneklerin sunulacağı ve uygulama imkanları üzerine tartışmaların yürütüleceği bir savunuculuk ayağı gerçekleştirilecek. 12 aylık çalışmanın sonunda ise bir izleme raporu ve bir politika önerileri kitapçığı oluşturulacak.  

SİVİL TOPLUM VE YEREL YÖNETİM ETKİLEŞİMİNİN GÜÇLENMESİ HEDEFLENİYOR

Sivil toplum ayağını güçlü tutmak üzere bir yandan sivil aktörlerle toplantılar gerçekleştirilirken, STK ve belediye yöneticilerinin bir araya geleceği seminerlerle sivil toplum ve yerel yönetim etkileşiminin güçlendirilmesi hedefleniyor. Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği’nin yürüttüğü 12 aylık “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Katılımcılık Odaklı Bir Çalışma: Adana Büyükşehir Belediyesi’nin İzlenmesi” projesi, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Türkiye'de Katılımcı Demokrasinin Güçlendirilmesi; Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi (CEİDizler) Projesi"nin hibe programı kapsamında destekleniyor. (Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı