Gürer: “19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun başlangıcıdır” 
SİYASET 18.05.2020 10:58:00 524 0

Gürer: “19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun başlangıcıdır” 

Gürer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin, aynı zamanda Türkiye  Cumhuriyetinin  ve bağımsızlığa yürüyüşünün ilk adımı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 19 Mayıs’ın  topyekün bir varoluşun en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tam 101 yıl önce Samsun’a çıkarak, etrafı emperyalist güçlerce çevrili olan Anadolu’da bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımını yaktığını ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu ateşin daha sonra Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu da açtığını vurguladı. 

GENÇLİĞE DÜŞEN GÖREV 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm mazlum milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olan bu eşsiz günü, en önemli ve birinci vazifelerinin Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmekle görevlendirdiği Türk gençliğine armağan ettiğini hatırlatan CHP Milletvekili Gürer, “Büyük Önder Mustafa Kemal ve isimsiz kahramanlarımızın destansı bir mücadele örneği sergileyerek kazandığı ve bizlere armağan ettiği bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için, yine Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda hiç durmadan çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. 

GENÇLER UMUDUMUZ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yayımladığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, günümüzde gençlerin yaşadığı sorunlara da dikkat çekti. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmekle görevlendirdiği gençlerin ne yazık ki son dönemlerde uygulanan hatalı politikalar yüzünden geleceğe kaygı ile  baktıklarını da vurguladı. Umudumuz gençlerin sorunlarına iktidar çözüm üretmelidir” dedi.

HER 4 GENÇTEN 1’İ NE EĞİTİM NE DE İSTİHDAM HAYATINDA VAR

Gençlerin sorunlarına dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “Öyle ki Türkiye’de her 4 gençten biri ne eğitim  yaşamında, ne de istihdamda var. TÜİK’in son verilerine göre ülkemizde istihdamda ve eğitimde olmayan gençlerin oranı yüzde 25.7’e yükselmiş durumda. Her dört gençten biri ise işsiz. Her 4 işsizden biri üniversite mezunu” dedi. 

Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin sorunlarının çözümünün, yöneticilerin en önemli önceliklerinden birisi olması gerektiğini vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin bağımsızlık ateşinin yakıldığı günün 101. Yıldönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramını kutluyorum” diye konuştu. 

 Korona virüs nedeniyle meydanlarda kutlanamasa da yüreklerde hissedilip evlerde bayram sevincinin yaşanacağına inandığı belirten CHP’li vekil Gürer, gençlerin Milli Mücadele sürecini iyi okuyup, öğrenmelerini ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ülkenin varoluş mücadelesindeki başarıyı  tüm yönleri ile bilmeleri gerektiğini belirterek “Yok edilmek istenen, olanaksızlıklar içinde  bir milletin inandığı önderi ile olmazı başardığı  bu süreci anlayarak göreceklerdir” diye konuştu.

CHP Milletvekili Gürer, çiftçilere verilen eğitimleri sordu, Bakan Pakdemirli yanıtladı…

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in çiftçilere yönelik eğitimlerle ilgili soru önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2019 yılında, 93 bin 480 etkinlik düzenlediğini ve bu etkinliklere 1 milyon 882 bin 348 çiftçinin katıldığını açıkladı. 

BİLİNÇSİZ TARIM VERİM KAYBINA YOL AÇIYOR 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bilinçsiz tarım uygulamalarının sonucunda ortaya çıkan ürün kalitesinin düşüklüğü ve verim kaybı gibi sorunlara dikkat çekmek amacıyla, verdiği yazılı soru önergesine Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yanıt geldi.  

GÜRER’İN SORULARI

Gürer, önergesinde, “Nitelikli meslek mensuplarının yetiştirilmesi çerçevesinde, çiftçilere yönelik bir eğitim çalışması yapılmakta mıdır? Yapılan eğitim çalışmalarına katılım illere göre ne oranda değişmektedir?” şeklinde sorular yöneltti.  

EĞİTİM VE YAYIM FAALİYETLERİ 

Önergeye yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakmedirli, üreticiler bilgi ihtiyaçlarının karşılanması, katılımcı yayım yaklaşımı ve yenilikçi yayım metotları aracıyla üreticilerin teknik ve uygulama kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli eğitim ve yayım faaliyetlerin yürütüldüğünü söyledi. 

Bakan Pakmedirli, “Bu kapsamda; 2019 yılında çiftçi izleme gezileri, çiftçi eğitimleri, çiftçi toplantıları, demonstrasyonlar ve tarla günleri olarak 93.480 adet etkinlik düzenlenmiş olup, bu etkinliklere 1.882.348 çiftçimiz katılmıştır” dedi. 

TARIM TV 10 YILDIR YAYINDA…

2010 yılında “Ülkemiz Tarımı İçin Yayındayız” sloganıyla yayına başlayan web Tarım TV ile internet üzerinden çiftçi eğitimlerimiz devam ettiğini belirtti. Bakan Pakdemirli, 2013-2019 yılları arasında çeşitli tarımsal konularda 3.418 kurs düzenlendiğini ve bu kurslarda 79.858 kişinin eğitim aldığını açıkladı.

 38 BİN KİŞİYE SÜRÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ 

Tarım ve Orman Bakanı Pakmedirli açıklamasında , “Sürü Yönetimi Elemanı Benim projesi kapsamında 2013-2019 yılları arasında 1.730 kurs düzenlenmiş olup, 38.811 kişiye eğitim verilmiştir” dedi.

 GÜRER: “EĞİTİMLER ETKİSİZ” 

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere yönelik eğitimlerle ilgili açıklanan rakamların yüksek olduğunu ancak bunların çoğunun kâğıt üzerinde yapılan etkinlikler ya da etkisiz çalışmalar olduğu yönünde değerlendirmeler bulunduğunu belirtti. Gürer, “2 milyon 300 bin civarında ÇKS kayıtlı çiftçi var. Bakan,  1 milyon 883 bin çiftçiye eğitim verildiği söylüyor. Bu eğitimlerin alan ölçümü yapılmış mıdır, yoksa kâğıt üzerinde kalan ifadeler midir? Önemli olan budur” diye konuştu.

Türkiye’de binlerce çiftçinin halen ‘babadan kalma’ tabir edilen eski düzenle tarımsal faaliyetlerini sürdürdüğünü, bunun ise hem verim kaybı hem de ürün kalitesi açısından ciddi sorunlar yarattığını anlatan Gürer, “Türkiye’nin geleceğinin tarımda olduğu artık net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu tür eğitimler verilmeli ancak amacına ulaştığından da emin olunmalıdır. Bu konuda yapılması gereken en önemli girişim ise her köy ve beldeye mutlaka birer ziraat mühendisi, veteriner ve gıda mühendisi ataması yapılmasıdır. Her köye atanacak bu uzmanlar, o yörede tarıma yön vermeli, çiftçiye uygulamalı eğitim vermeli ve böylece ürün kaybı ve ürün kalitesi açısından yaşanan sorunlar asgari seviyeye indirilebilir” diye konuşu. 

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli