|
|
Emekli ve yaşlı aylığı alanlar bu habere dikkat!...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli ve yaşlılık aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesintisinin kaldırıldığını açıkladı.
Tarih: 21.2.2016 17:35:07
/ 157okunma / 0yorum
SGK´dan yapılan açıklamada, yaşlılık veya emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya devam edenlerin (ticari veya serbest meslek kazancı sebebiyle gelir vergisi mükellefi olan veya vergiden muaf olmakla birlikte Esnaf ve Sanatkar Sicili´ne kayıtlı bulunan yahut anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi ortağı, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortakları, diğer şirket ve donatma iştiraklerinin ise tüm ortakları) aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisinin kaldırıldığı belirtildi. 10 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete´de yayımlanan düzenlemelerin yayımını takip eden ödeme dönemi başından itibaren yürürlüğe gireceği bildirilen düzenlemeye ilişkin açıklamada şunlar kaydedildi: "Buna göre 4/A (SSK- hizmet akdiyle çalışanlar), 4/B (Bağkur- kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar) ve 4/C (Emekli Sandığı- kamu görevlileri) kapsamında yaşlılık veya emekli aylığı alanlardan esnaf olarak çalışmaları sebebiyle aylıklarından SGDP (sosyal güvenlik destek primi) kesintisi yapılanların bu kapsamdaki sigortalılıkları 29.2.2016 tarihi itibariyle sonlandırılacaktır. Bu çerçevede 4/A (SSK) ve 4/B (Bağ-Kur) kapsamında yaşlılık aylığı alanların Şubat 2016 dönemindeki çalışmaları sebebiyle tahakkuk edecek sosyal güvenlik destek primleri Mart 2016 dönemi aylıklarından kesileceğinden, Nisan 2016 döneminde ödenecek aylıklarda SGDP kesintisi yapılmayacaktır. 4/C (Emekli Sandığı) kapsamında emekli aylığı alanların Şubat 2016 dönemindeki çalışmaları sebebiyle tahakkuk eden sosyal güvenlik destek primleri Şubat 2016 aylıklarından peşin olarak kesildiğinden Mart 2016 dönemi aylıklarından SGDP kesintisi yapılmayacaktır. Ayrıca, Emekli Sandığı kapsamında emekli aylıklarını 3 aylık dönemler itibariyle alanların aylıklarından yersiz olarak kesilen tutarlar, taleplerine gerek bulunmaksızın ilgililerin hesaplarına yatırılacaktır."
Okuyucu Yorumları (0 yorum)
Yorumunuz *
Lütfen Yorum Yazınız.
Sanayide bürüt maaş arttı
Sanayide istihdam ilk çeyrekte yüzde 0,8, çalışılan saat de yüzde 0,2 azaldı. Brüt ücret-maaş ise yüzde 6,6 arttı.
Tosun gibi koyunlar et krizini çözecek
Bursa´da bir girişimcinin Ukrayna´dan ithal ettiği Romanov cinsi koyunlar Türkiye´deki et sıkıntısını çözecek. Senede 8 kuzu doğuran Romanov koyunlarının ağırlığı 90 kiloyu buluyor.
Petrol son yedi ayın en yükseğinde
31 sent değer kazanan Brent ham petrolün varil fiyatı son yedi ayın en yüksek seviyesine çıkarak 50.05 dolardan işlem gördü.
Fındık üretiminin yüzde 18 oranında azalacağı tahmin ediliyor
Bu yılki fındık üretiminin önceki yıla oranla yüzde 18 azalacağı tahmin ediliyor.
Merkez Bankası: ´Orta vadeli enflasyon beklentileri yüksek seviyededir´
Merkez Bankası tarafından yapılan Mayıs ayına ait teknik sunumda orta vadeli enflasyon beklentilerinin yüksek seviyede olduğu bildirildi.
Merkez faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası, faiz koridorunun üst bandı yarım puanlık indirimle yüzde 9,50 seviyesine çekti.
Konut satışları azaldı
Türkiye´de 2016 Nisan ayında 106 bin 348 konut satıldı
Yapı izin istatistikleri açıklandı
Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 31,6 arttı.
Bank Asya, hisseleri satışa çıkarıldı
TMSF, Bank Asya hisselerinin bir kısmını satışa çıkardı.
Dolar 3 lirayı aştı
Dolar, 3 liranın üzerine çıktı. Yeni ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğine yönelik belirsizlik ve TCMB´nin faiz indirimlerine devam edeceği beklentileri ve ABD Merkez Bankası FED´in bu yıl içinde iki kez faiz artıracağı endişeleri ile sabah 3.00 seviyesinin üzerine çıktı.
“HALI SEKTÖRÜ YÖNÜNÜ KANADA VE ABD´YE ÇEVİRDİ”
GAHİB BAŞKANI SALAHATTİN KAPLAN, “HALI SEKTÖRÜ 2023 HEDEFLERİYLE İLGİLİ YATIRIMLARI TAMAMLAYARAK 350 MİLYON METREKARE ÜRETİM KAPASİTESİNE ULAŞTI,” DEDİ
Seyhan´da vergi ödemede büyük kolaylık: Vezneler hafta sonu açık
Emlak ve İşyeri Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) 1. taksit son gün ödeme günü olan 31 Mayıs Salı günü sona eriyor.
“Çukurova neden dünyanın merkezi olmasın?”
ÇUKUROVA SİFED Başkanı, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, Mersin GİŞKAD´ın konuğu oldu “Adana-Mersin birlikteliği sözde değil özde olmalı”
Buğday hasadı buruk başladı
Osmaniye´nin Kadirli ilçesinde, buğdayın başak zamanında mevsimin kurak gitmesinden ve yağış olmamasından dolayı rekoltenin düşük olması ve taban fiyatlarının açıklanmaması ile birlikte buğday hasadı buruk başladı.
Tüketici güven endeksi, arttı
Tüketici güven endeksi, 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 arttı.
GİRİŞİMCİLER BULUŞTU
Girişimciliği geliştirmek ve kenti tanıtmak amacını taşıyan kuruluşlar, işbirliği olanaklarını konuştu.
TURUNÇGİL ÜRETİCİSİNİ RUSYA KRİZİNDEN SONRA DOLU VURDU
Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) Başkanı Rifat Karabucak, Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle ne yapacağını şaşırmış durumda olan turunçgil üreticilerinin, son günlerde dolu yağışının verdiği zarardan sonra ne yapacağını bilemez hale geldiğini söyledi.
ÇUKUROVA PLASDER, SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURDU
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, devletin bekası ve milletin huzuru için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlere, gazilere ve şu an ülke savunması için kahramanca mücadele veren güvenlik güçlerine herkesin minnet borcu bulunduğunu belirterek, “Bizler de sanayiciler olarak; istihdam oluşturup, insanların evlerine ekmek götürmelerini sağlayarak bu borcumuzu ödemeye çalışıyoruz” dedi.
Merkez dolar tahminini yükseltti
Merkez Bankası Mayıs beklenti anketinde, yıl sonu dolar beklentisi 3.0790´dan 3.1087´ye çıktı.
Balda dünya ikincisiyiz
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, arıcılığın Türkiye´de dev bir sektör haline geldiğini bildirerek, “Çin´in ardından bal üretiminde dünyada ikinciyiz. Toplam 84 bine yakın işletme, 7,7 milyonu aşkın kovanda 107 bin 665 ton bal üretiyor” dedi.
KOSGEB, destek için firma başvurusu bekliyor
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, KOSGEB´in yanı sıra farklı bakanlıkların birçok hibe ve destek programları sunduğunu belirterek, “Büyümek, ihracat yapmak ve kent ekonomisine katkı sağlamak için üyelerimizi bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum” dedi.
Benzine 5 kuruş daha zam yapıldı
Benzinin litre fiyatına 5 kuruş zam yapıldı.
ANTALYA´DA 42 BİN DEKAR ALANA PAMUK EKİLDİ
Antalya´da pamuk sezonu bu yıl geçtiğimiz yıla göre 2 bin dekar artarak başladı - Geçtiğimiz sezon ANTBİRLİK, 40 bin dekar alandan 16 bin ton kütlü pamuk alımı yapmıştı
"BANKALARIN UYGULADIĞI ‘PEŞİN FAİZ´ SİSTEMİ, BÜYÜK BİR TUZAK"
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bankaların, bankacılık kanunda yeri olmadığı halde tüketiciye verdiği kredinin faizini peşin alarak haksız kazanç elde ettiğini söyledi.
|
BAŞYAZI VE GÜNÜN YORUMU Çetin Remzi YÜREGİR
|