Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde “22. Ulusal Mekanik Kongresi” Düzenlendi
EĞİTİM 10.09.2021 13:37:00 1011 0

Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde “22. Ulusal Mekanik Kongresi” Düzenlendi

Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde “22. Ulusal Mekanik Kongresi” düzenlendi. Çevrimiçi gerçekleştirilen kongre 3 gün sürdü. Kongrede sunumlar; çağrılı konuşmacılar ve sözel bildiriler biçiminde yer aldı.

Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi (TUMTMK)tarafından Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde “22. Ulusal Mekanik Kongresi” düzenlendi. Çevrimiçi gerçekleştirilen kongre 3 gün sürdü. Kongrede sunumlar; çağrılı konuşmacılar ve sözel bildiriler biçiminde yer aldı. 

Her düzeyden akademisyenin aynı ortamda birlikte olduğu bu bilimsel iklimin genç akademisyenlere aktarılmasının amaçlandığı “22. Ulusal Mekanik Kongresi”, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in açılış konuşmasıyla başladı. 

Çukurova Üniversitesi olarak kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Tuncel, “Kongre, alanında uzman bilim insanlarının bilgi birikimlerini paylaştıkları çok değerli sunumlar içermektedir. Özellikle bu sunumların, kendilerini bu alanda geliştirmek isteyen genç arkadaşlarımız için önemli bir fırsat olacağını düşünüyorum. Bu vesile ile, Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi tarafından Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde çevrimiçi gerçekleştirilen “22. Ulusal Mekanik Kongresi”nin düzenlenmesinde emeği geçen tüm katılımcılara ve paydaşlarımıza, bu etkinlikte görev alan, bilgilerini bizlerle paylaşan değerli bilim insanlarına Üniversitemiz adına şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Omurtag: “Türkiye’yi Kucaklayan Bilimsel Heyecanımız 44 Yaşında”

TUMTMK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag da, her iki yılda bir gerçekleştirdiği Ulusal Mekanik Kongresi etkinliğinin 44 yaşında olduğunu hatırlatarak başladı sözlerine. Son üç kongrede de üç yüzden fazla akademisyenin yüzden fazla bildiri ile katıldığı ulusal anlamda en uzun soluklu ve en büyük katılımlı bu bilimsel etkinlik olduğunu ifade eden Prof. Dr. Omurtag, “44 yıldır süregelen ve Türkiye’yi kucaklayan bilimsel heyecanlarımızı sizler ile paylaşıyor, birlikte büyümenin mutluluğunu hissediyoruz. Bize maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Çukurova Üniversitesine teşekkür ederiz.” dedi. 

Prof. Dr. Çevik: “Mekanik Konusu Gelişerek Birçok Yeniliğin Önünü Açtı”

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulus Çevik ise, teorik ve uygulamalı pek çok bilim dalının kapsamında olan mekanik konusunun geçmişten günümüze gelişerek birçok yeniliğin de önünü açtığını söyledi. Prof. Dr. Çevik, “Bu çalışmaya destek veren birimlerimize, etkinlikte görev alan arkadaşlarımıza, değerli bilim insanlarımıza, TUMTMK yönetimi ve üyelerine bölümümüz adına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 Prof. Dr. Aköz: “Ulusal Mekanik Kongresinin Hazırlıklarını Sürdürüyoruz”

TUMTMK 22. Ulusal Mekanik Kongresi Yerel Komitesi ve Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sami Aköz, mekanik bilim dünyasında yapılan yeni çalışmalar ve bu alanda yaşanan son gelişmeleri takip etme bağlamında kongrenin son derece yararlı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aköz, yerel komite olarak Ulusal Mekanik Kongresinin hazırlıklarını sürdürdüklerini aktardı.

 Açılış konuşmalarının ardından kongrenin sabah oturumları alanında çağrılı konuşmacıların sunumu ile başlayıp gün içerisinde paralel oturumlar şeklinde devam etti.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli