Ç.Ü.
EĞİTİM 14.12.2020 11:23:00 1161 0

Ç.Ü.'de bir ilk “ÇEVRİMİÇİ KURS”

Çukurova Üniversitesi “Bitkilerde Moleküler Markır, Gen Ekspresyonu ve Yeni Nesil Dizileme Teknolojileri Eğitimi” Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi kurs yaparak bir yenisini daha eklemiş oldu.

 Alanında uzman bilim insanları tarafından çeşitli konularda uygulamalı eğitim kursları vererek araştırıcıların laboratuvarlarla buluşmasını sağlayan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, bugüne kadar 32 etkinlik düzenledi.

3 gün süren “Bitkilerde Moleküler Markır, Gen Ekspresyonu ve Yeni Nesil Dizileme Teknolojileri Eğitimi” isimli eğitime kamu ve özel sektör ile lisansüstü öğrencilerin ilgisi büyüktü.

 Kurs 3 Gün Sürdü

Her biri konularında uzman olan Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar, Siirt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Behçet İnal, Erciyes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Özhan Şimşek ve Siirt Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Harun Bektaş’ın eğitimci olarak sunumları eğitim programı gerçekleştirildi.

Kurs, Türkiye’nin farklı illerinden bu konuda çalışan araştırmacı ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Kursa 19 farklı üniversite, Tarım ve Orman Bakanlığının 6 farklı Araştırma Enstitüsü ve 3 özel sektörden 64 kursiyer katıldı. Üç gün boyunca online olarak süren kurs 9 oturum yapılarak tamamlandı.

 Prof. Dr. Kaçar: “BAP Kaynaklı Çok Sayıda Proje Yürütülüyor”

ÇÜ Biyoteknoloji Merkezi Müdürü, Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar açılış konuşmasında ‘Kursun açılışında bizlerle birlikte olacağınız ve açılış konuşması yaparak bizleri onurlandıracağınız için çok mutluyuz.’ diyerek Çukurova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Meryem Tuncel’e teşekkürlerini iletti.

Biyoteknoloji Merkezi’nin araştırma faaliyetleri yanında her yıl biyoteknolojinin farklı alanlarında ulusal ve uluslararası etkinlikler ve kurslar organize ettiğini söyleyen Prof. Dr. Kaçar,  merkezde halen TÜBİTAK 1001, TÜBİTAK TEYDEB, PRİMA, Tarım ve Orman Bakanlığı, Üniversitelerin Bilimsel Araştırma Projeleri kaynaklı çok sayıda projenin yürütüldüğünü bildirdi. Prof. Dr. Kaçar, bugüne kadar özel sektör dahil yaklaşık 90 projeye destek verildiğini ve halen Çukurova Üniversitesi ve diğer Üniversitelere verdiği desteklerinin devam ettiğini ifade etti. Prof. Dr. Kaçar ayrıca, Mart 2021 de çevrimiçi gerçekleştirilecek olan “8. Çukurova Biyoteknoloji Günleri”ne biyoteknoloji alanında çalışan katılımcıları davet etti.

 Prof. Dr. Tuncel: “Biyoteknoloji İnsanlığın Hizmetine Birçok Faydalı Ürün  Sunmaktadır”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de sözlerine, etkinliğin ortaya konulmasında başta Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi yönetimi olmak üzere emeği geçen tüm hocaları tebrik ederek başladı. Prof. Dr. Tuncel, “Bilgi ve bilimin, teknolojinin, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin tüm dünyada son derece önemli olduğu gerçeği her geçen gün ve özellikle pandemi yaşadığımız bugünlerde daha da güçlenerek karşımıza çıkmaktadır. Biyoteknoloji, son yıllarda temel bilimlerle birlikte başta sağlık olmak üzere, tarım, gıda, hayvancılık, çevre, endüstri, mikrobiyoloji ve daha pek çok alanda karşılaşılan sorunlara yenilikçi ve etkili çözüm önerileri getirerek insanlığın hizmetine birçok faydalı ürün sunmuş ve sunmaktadır.” diyerek

Bitkilerde Moleküler Markır, Gen Ekspresyonu ve Yeni Nesil Dizileme Teknolojileri konusunda Üniversite, Kamu ve Özel sektör kuruluşlarında görev alan araştırıcıları, öğrencileri bir araya getiren eğitim programının verimli ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false