“ÇOCUKLARINIZIN TATİLDE OLDUĞUNU UNUTMAYIN”
EĞİTİM 22.01.2023 12:29:00 1190 0

“ÇOCUKLARINIZIN TATİLDE OLDUĞUNU UNUTMAYIN”

“Çocukların içinde bulunduğu sürecin adı tatil. Kendimizden yola çıkarak düşünelim. İş yerinden izne ayrıldık. Zorunlu görevlerimiz dışında ekstra o dönemde bir şeyle meşgul olmak istemeyiz. Aynı şey çocuklar içinde geçerli."

Klinik Psikolog Dilan Duran, sömestre tatiline giren öğrencilerin ebeveynlerinin, “Çocuğum zamanını boşa geçirmesin, daha fazla ne yaptırabilirim” diye düşünmemesi gerektiğini söyleyerek, “Birçok ebeveynin aklında bazı sorular var. Ara tatilde ne kadar ders çalışmalı, yatma saati ve teknoloji kullanımı kısıtlanmalı mı yoksa esnetilmeli mi?” gibi düşünceler içinde olduğunu söyledi.

Dilan Duran, ebeveynleri “Çocukların tatilde olduğunu unutmayın,” diye uyararak şunları söyledi:

“Çocukların içinde bulunduğu sürecin adı tatil. Kendimizden yola çıkarak düşünelim. İş yerinden izne ayrıldık. Zorunlu görevlerimiz dışında ekstra o dönemde bir şeyle meşgul olmak istemeyiz. Aynı şey çocuklar içinde geçerli. Dinlenmek istedikleri bir süreçteler. Bu tabii ki tatilde hiçbir şeyle ilgilenmesin anlamına gelmiyor. Öğretmenlerinin verdiği ders her neyse onu yapması gerekir. Bu çocuğun sorumluluğudur. Ya da öğretmeni yarım saat kitap okumalı dediğinde o kadar süre kitap okutulmalıdır. Yanında şu soruları da çözsün. Şu kitabı da bitirsin demeyin. Adı tatil olan bu dönemde çocuğun sorumluluklarına yerine getirmesi yeterlidir.”

ÇOCUKLAR TATİLDE OKUL DÖNEMİNDEKİ RUTİNLERİN DIŞINA ÇIKABİLİR”

Tatil süresince çocukların okul dönemindeki rutinlerin dışına da çıkılabileceğini söyleyen Klinik Psikolog Dilan Duran, bu konuda da çocukların bu sürecin tatile özgü olduğu konusunda da uyarılması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Uyku saati ve teknoloji kullanımı tatil süreçlerinde biraz esnetilebilir. Mesela normalde 21:00’de uyuyorsa onu biraz esneterek 22.00’ye alabilirsiniz. Bunda herhangi bir sıkıntı olmaz. Ancak çocuğun saat 23:00’te uyuması, sonrasında problemler yaratacaktır. Aynı durum teknoloji kullanımı içinde geçerlidir. Günlük yarım saat kullanımı varsa bu süreyi bir saate çıkarabilirsiniz. Öncesinden çok farklı bir düzene geçilmesi okul başladıktan sonra çocuğun adaptasyon sıkıntısı yaşamasına sebep olacaktır.  Okula başladığında eski düzene döneceğinizin bilgisini mutlaka verin.”

ÇOCUKLARINIZIN OKUL DÖNEMİNDE YAPAMADIKLARI ŞEYLERE ZAMAN AYIRMASINI SAĞLAYIN

Çocukların okula gittiği zamanlarda ebeveyn ve çocuğun beraber geçirdiği zamanda kısıtlı olduğuna dikkat çeken Dilan Duran,  “Tatillerin en güzel tarafı çocuğunuza zaman ayırmak, onun sevdiği aktiviteleri birlikte yapmaktır. Okul varken çocuk merak ettiği ancak vakit olmadığı için gezilemeyen yerler gezilebilir, evde sevdiği aktiviteler yapılabilir, sinemaya gidilebilir veya dışarda sevdiği aktivitelere yer verilebilir. Ebeveynin vakti varsa çocuğuna eşlik ederek bir takım atölyelere katılabilirler. Evde ailecek oynanacak kutu oyunları da aynı şekilde ebeveyn ve çocuk arasında ki ilişkiyi daha da kuvvetlendirecektir. Çocuğun uzun zamandır görmediği akrabaları ile de temas etmesi, onlarla zaman geçirmesi oldukça iyi hissettirecektir. Çalışan ebeveynlerinde çocuklarını anneanne, babaanne, hala, dede gibi aile büyüklerine bırakması çocuğun onlarla da daha uzun süre zaman geçirmesini sağlayacak ve mutlu hissettirecektir” dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı