Adana Vergi Dairesi Başkanı Güner, ÇGC’de
GÜNDEM 2.02.2023 11:55:00 1957 0

Adana Vergi Dairesi Başkanı Güner, ÇGC’de

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner ve Mükellef Hizmetleri Müdürü Taner Canpolat, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanlığına yeniden seçilen Cafer Esendemir ve yönetimine tebrik ziyaretinde bulundu.

Güner ve Canpoat, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ndeki ziyarette; Başkan Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri Sefa Saygıdeğer,  Abdullah Engin Kanber, Yasemin Atasoy, Süreyya Uri Aksoy, Hüseyin Arat,  Mutlu Mete, Mustafa Akköse, Dilek Akın ve Çetin Ulucan konuk etti.  

Başkan Esendemir ve yönetim kuruluna başarı dileklerini ileten Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, sohbet ortamında geçen ziyarette, milyonlarca insanın beklediği vergi yapılandırması konusundaki soruları yanıtlarken, yapılandırmanın önemli avantajlar içerdiğini söyledi.  

Kanunun, Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından bu imkandan Adana’nın da maksimum düzeyde istifade etmesi için gerekli bilgilendirme çalışmalarına başlayacaklarını belirten Ümit Güner, “Ticaret Odası, Sanayi Odası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği gibi vergi mükellefleri yoğunlukta olan kurumlar başta olmak üzere tüm meslek örgütleri ile kanundan istifade edilmesi konusunda görüşmeler yapacağız. Ayrıca, vatandaşlarımızı da bilgilendirmek için ekiplerimiz sahada olacak” dedi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK gibi birçok borcu kapsayan düzenlemenin önemli bir fırsat olacağına vurgu yapan Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner,  “Şunu özellikle vurgulamak isterim ki bu bir af değil yapılandırmadır” dedi. 

Güner, bu yapılandırmanın 48 aya kadar uzayan vade seçeneği ile de öncekilerden daha fazla avantaj içerildiğini ifade etti.  

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise ziyaretlerinden dolayı Başkan Ümit Güner ve basın ile kurum arasında köprü görevi üstlenen Mükellef Hizmetleri Müdürü Taner Canpolat’a teşekkür ederek, “ÇGC olarak Adana için verdiğiniz hizmetlerde her zaman olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olacağız” dedi.

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ELİF SEZEN ÇGC’DE

 DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Türkiye’de basının özgür olması gerektiğini belirterek, “Basının bağımsız olmadığı, gazetecilerin özgürlük içerisinde mesleklerini icra edemediği bir ülkede demokrasiden söz edilemez” dedi. 

Esen, beraberinde Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık, Başkan Yardımcısı Burhan Aydın ve Yönetim Kurulu Üyesi İlker Gezerşen ile geldiği ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde, olağan genel kurulda başkanlığa yeniden seçilen Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulunu  tebrik etti.

ÇGC’nin alanında Türkiye’de “Kamu Yararına Dernek” statüsü kazanmış 4 dernekten biri olduğuna işaret eden Başkan Esendemir, konuklarına ziyaretleri için teşekkür ederek, basın mensuplarının sorunları ve beklentileri konusunda bilgi paylaşımında bulundu.  

Elif Esen ise basının önemine vurgu yaparak, “Basın özgür olmalıdır. Basının  bağımsız olmadığı, gazetecilerin özgürlük içerisinde mesleklerini icra edemediği bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Unutulmamalıdır ki özgür bir basın demokratik bir düzenin en temel yapı taşlarından biridir” dedi. 

KADIN VE GENÇ KOTASI 

Esen, Deva Partisi kurucularının ellerini taşın altına koymak isteyen, “çocuklarımızın geleceği, torunlarımızın geleceği için ne yapabiliriz” diyen  insanlardan oluştuğunu söyledi.   

Partisinin kadın ve gençliğe büyük önem verdiğini vurgulayan Esen, şöyle devam etti: 

“Biz kadın ve gençlerimizin karar mekanizmalarında siyasette olmalarını önemsedik. Bizim kadın ve gençlik kollarımız yok. Bunu yenilikçi siyasette önemli olduğunu düşündük. Çünkü, bugüne kadar siyasi partilerde görüldüğü gibi Kadın ve Gençlik Kolları imza yetkisi olmayan ve seçim zamanı geldiğinde kadınlara ‘hadi koşun evlere girin’, gençlere ‘haydi koşun pankart asın’ denilen insan topluluğu gibi görülüyordu. Biz ise bunun böyle olmasını istemedik. Biz onların sistemin içinde olmasını, karar yetkilerinin bulunmasını, imza yetkilerinin olmasını istedik.” 

Elif Esen, partilerinde yüzde 35 kadın kotası, yüzde 20 de gençlik kotası bulunduğunu belirterek, “Partimizde 20’li yaşlarda genel başkan yardımcılarımız var. Üyelerimizin yüzde 30 -35’i kadın, yüzde 35 gibi genç oranımız var. Bu henüz hiç seçime girmemiş bir parti için iyi bir orandır” ifadelerine yer verdi. 

Esen, 6’lı masanın uyum içinde çalıştığını, son dönemlerde çok konuşulan sandık güvenliği konusunda yoğun bir hazırlık içinde olduklarını, tüm sandık görevlilerine  hakları konusunda eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı