AB,
DÜNYA 30.06.2020 14:56:00 492 0

AB, "Suriye'nin geleceğine Suriye halkı karar vermelidir"

Josep Borrell, "Suriye ve bölgedeki sivil toplumla anlamlı bir diyalog içerisinde olmayı sürdüreceğiz zira Suriye'nin geleceğine Suriye halkı karar vermelidir, bizler de bu amaçla onların yanında olacağız"dedi.

Suriye’nin ve bölgenin geleceğinin desteklenmesi konulu IV. Brüksel Konferansı’na katılımı öncesi bir açıklama yapan Yüksek Temsilci/Başkan Yardımcısı Josep Borrell, "Suriye’deki çatışma onuncu yılına giriyor. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülen en vahim insani krize yol açan korkunç savaşın onuncu yılındayız" dedi.
Borrell, "Yarım milyonu aşkın insan hayatını kaybetti ve toplam Suriye nüfusunun yarısı da evlerini terk etmek zorunda kaldı. Suriyeli çocuklardan oluşan bir neslin tamamı hayatında savaş dışında bir şey görmedi.Üstelik halen de bitmiş değil. Zira Suriye halkı korku içinde yaşamaya devam ediyor ve halen acı çekiyor. Gelecekleri halen ipotek altında, Avrupa da bunu görmezden gelemez ve gelmeyecektir. Avrupa Birliği’nin yakın komşusu olan Suriye’de istikrar olması AB için önemlidir. Aynı zamanda dünya düzenini korumak durumundayız: Suriye’de, çatışmanın tüm taraflarınca işlenmiş olan, kitlesel suçlar cezasız kalamaz" dedi.

Avrupa Birliği'nin de bu nedenle 2011 yılından beri Suriye halkının yanında durduğunu ifade eden Borrell, şunları kaydetti:
"Onlara hem Suriye içinde hem de komşu ülkelerde destek olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Özellikle Ürdün, Lübnan ve Türkiye gibi ülkeler, ev sahipliği yaptıkları çok büyük sayıdaki Suriyeli mülteciyle muazzam bir dayanışma sergilemiştir. Bizler de bu çabalarında kendilerine büyük destek olduk.Avrupa Birliği Üye Devletleriyle birlikte Suriye krizinden etkilenen toplumlara en büyük uluslararası desteği sağlayan taraf durumundadır. Suriyelilere 20 milyar Avro’yu aşkın insani yardım, istikrar ve dayanıklılık desteği sunuyoruz.  Fakat bu yeterli değildir. Suriye halkının çilesine son vermek için daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Öncelikle krize siyasi bir çözüm bulmamız gerekir ancak bunu tek başımıza yapamayız. İşte bu nedenle Birleşmiş Milletlerle birlikte Suriye ve bölgenin Geleceği için dördüncü Brüksel Konferansına ev sahipliği yaparak mevcut durumun çözüme kavuşturulması için gereken ilgili tüm tarafları bir araya getiriyoruz. Birleşmiş Milletler’in kapsamlı ve uzun soluklu bir siyasi çözüm bulunması yönündeki çabalarına güçlü desteğimizi yineleyerek Suriye’ye ve Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan komşu ülkelere gerekli mali desteği harekete geçireceğiz. Suriye ve bölgedeki sivil toplumla anlamlı bir diyalog içerisinde olmayı sürdüreceğiz zira Suriye'nin geleceğine Suriye halkı karar vermelidir, bizler de bu amaçla onların yanında olacağız."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı