Yüreğir´deki gönüllüler" İşitme Engelliler Haftası"nı Kutladı.

Yüreğir´deki gönüllüler

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi tarafından Gençlerin İyilik Projesi gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığ´nın "Gençlerin İyilik Ağacı" Projesi kapsamında 19-25 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası sebebiyle Yüreğir Gençlik Merkezi Gönüllü gençleri ile Seyhan İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu´nda öğrenim gören işitme engelli bireylere okulunda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Dünyada da engelliliğe yönelik uygulanan yasal düzenlemelerin yanı sıra engelliliğe dikkat çekmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla belirlenen "19-25 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası sebebiyle düzenlenen etkinliğe işaret dili eğitimi alan öğrenciler, gönüllülük kulübü üyeleri ve gençlik merkezi liderleri katıldı.

Seyhan İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu´nda düzenlenen etkinlikte işitme engelli bireylerle çocuk oyunları, sokak oyunları, halat çekme yarışı, ip atlama, balon oyunları, yüz boyama ve resim yapma gibi etkinlikler gerçekleştirildi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ