YILDIRIM: ABD´YE KİMSE ´EL KAİDE´NİN YAPTIĞINA DAİR KANIT VAR MI?´ DİYE SORMADI

YILDIRIM: ABD´YE KİMSE ´EL KAİDE´NİN YAPTIĞINA DAİR KANIT VAR MI?´ DİYE SORMADI

Başbakan Binali Yıldırım, CNN´e verdiği röportajda ABD ile Türkiye arasındaki Fethullah Gülen´in iadesi konusunda açıklamada bulundu. Yıldırım, "15 Temmuz´da bir darbe girişimi oldu. Benzeri 11 Eylül´de ABD´ye oldu. ABD, ?Bu saldırının arkasında El Kaide

Başbakan Binali Yıldırım Amerikan CNN televizyonunda yayınlanan GPS programının sunucusu Fareed Zakaria´nın sorularını yanıtladı.

Zakaria röportajda, "Trump yönetiminin, (eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı) Michael Flynn´in Türk hükümetiyle çalıştığı, Türk hükümetine çalıştığı için Gülen´i iade edeceğini umdunuz mu? ABD Başkanlık seçimi günü Flynn, iadeyi savunan bir yazı yazmıştı" dedi.

´FLYNN İLE MUHATAP DEĞİLİZ´

Bunun üzerine Zakaria, Flynn´in iadenin gerçekleşeceğine dair Türk hükümetine bir güvence verip vermediğini sordu. "Hayır" yanıtını veren Yıldırım, "Biz Flynn ile muhatap değiliz. Biz ABD hükümeti ile muhatabız" dedi.

Zakaria, Flynn´in o dönem ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı olduğunu hatırlatınca, Yıldırım, Flynn´in sonrasında o görevden ayrıldığını söyleyerek, "Hem Türk hem de ABD Adalet Bakanlıkları temastaydı. Bu konuda ilerleme sağlamak için halen temastalar" ifadesini kullandı.(Haber Merkezi)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ