YEŞİL SOL PARTİ'Lİ HÜLAKÜ'DEN DEPREM ARAŞTIRMASI İSTEMİ

YEŞİL SOL PARTİ

Ömer Faruk Hülakü, TBMM Başkanlığına sundukları olası Bingöl depremine yönelik tedbirlerin alınmasıyla ilgili araştırma komisyonu kurulması taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yeşil Sol Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, "Bingöl'e dair kalıcı bir çözümün sağlandığı hiçbir konu maalesef yok." dedi.
Yeşil Sol Parti'li Hülakü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bitlis'in Tatvan ilçesinde darbedilen gazeteci Sinan Aygül'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Başta Bingöl halkının olmak üzere kentteki sorunları gündeme getirerek talepleri karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Hülakü, "Bingöl'e dair kalıcı bir çözümün sağlandığı hiçbir konu maalesef yok" diye konuştu.

Bingöl'ün en temel ve acil sorununun depreme hazırlık olduğunu dile getiren Hülakü, TBMM Başkanlığına sundukları olası Bingöl depremine yönelik tedbirlerin alınmasıyla ilgili araştırma komisyonu kurulması taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bingöl'de yakın zamanda yaşanan yağışın ardından birçok yerde su baskınları meydana geldiğini ifade eden Hülakü, her yağmur sonrası sanayi sitesi ve Bingöl-Muş kara yolundaki alt geçidin su altında kaldığını söyledi. Hülakü, ayrıca galericiler sitesinin de yağmurdan etkilendiğini ve esnafın mağduriyet yaşadığını savunarak, çözüm üretilmesini istedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ