YENİ ADANA´NIN 100. YILINDA GELECEĞE BAKMAK

YENİ ADANA´NIN 100. YILINDA GELECEĞE BAKMAK

YENİ ADANA geçmişten gelen sorumlulukların ağırlığını omuzlarında hissederek Yeni Yüzyılı´na başlıyor. Dokularındaki ?programa´ sadık kalarak her türlü zorluğa göğüs germeye, görevlerini eksiksiz yerine getirmeye çaba gösterecektir

YENİ ADANA bugünkü sayısı ile 100. Yayın Yılına giriyor. Fransız işgal çizmelerinin Adana´mızı, ülkemizin en canlı ve stratejik olarak belki de en yaşamsal bölgesini kirlettiği günlerden bugüne uzayan bir tarihsel dönemden söz ediyoruz. Büyük Atatürk´ün ve silah arkadaşlarının yürüttüğü savaş sonunda Vatan´ın kurtuluşu, Cumhuriyet´in kuruluşu, yoksul ve tükenmiş halk kitlelerini onurlu, çağdaş ve geleceğe umutla bakan bir ulus yapısına kavuşturan Atatürk Devrimleri, buna koşut ekonomik mucizeler ile Dünya´da kimilerince kaygı, kimilerince de hayranlıkla izlenen Türkiye´nin yükselişi? Bütün bu ?vekaiye´ tanık olan, kendi çapında da bu hamleler içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalışan bir gazete?  Işte YENİ ADANA´nın dokularında yaşaması için bugüne kadar özenle korunmaya, işler halde tutulmaya çalışılan inançların ve iradenin programı bu gerçeklerin geri planında yatmakta.? Bizler, bugünün YENİ ADANA´CILARI ve bu savaşımı desteklemeye çaba gösteren dostları, okurları, aynı ülküleri paylaşan sevenleri,  100. Yıla bu olgunun  sorumluluğunu taşıyarak giriyoruz.

Şunun da farkındayız: Bu yaklaşımımız geçmişin artık zaman aşımına uğramış  gibi görülmek, gösterilmek istenen ?hayaletine´ bir tür saplantıyla,   inat ile bağlı kalmak anlamını taşımamaktadır. Aksine bu çerçevede sürdürdüğümüz çabalarımız, Türkiye´nin bugün içinden geçtiği bunalımlı, çalkantılı ve sonu nereye varacağı belli olmayan dönem dikkate alındığında her zamankinden fazla gereklidir. Türkiye´yi yeniden hukukun üstünlüğüne saygı duyan, ulusun dirliğini ve çıkarlarını en üst düzeyde amaç edinen, Dünya´da yeniden saygınlığını kazanmış çağdaş bir ülke haline getirmenin yolları o sözünü ettiğimiz ?program´da varlığını sürdürmektedir. Bu yönüyle YENİ ADANA´ya düşen görev ilk adımlarını atmaya başladığı Yeni Yüzyılı´nda bu düşünce sistemini, toplumsal anlayışı kendi çapında çevresinde anlaşılır ve uygulanabilir kılmanın gereğini anlatmayı sürdürmektir.

YENİ ADANA´nın yüzyıllık geçmişinde bir başka önemli özelliğini de göz ardı edemeyiz: YENİ ADANA  Basın Meslek İlkelerine titizlikle saygı gösteren, bu anlamda kuruluş ilkelerine bağlı kalarak, dürüst haberciliği, hizmet ettiği toplumun gereksinmelerini dikkate alarak da  kamu görevlerinin hukuk kuralları çerçevesinde yerine getirilmesini gözlemleme amacına yönelik  yayıncılığı hedef edinen bir gazete olmuştur. Buna koşut olarak bu ilkelere saygılı meslek adamlarının yetişmesini hep ön planda tutarak bir okul olma görevini de üstlenmiştir.  100. Yılı´nda da bu işlevlerini sürdürmeye çaba gösterecektir. Bunun yanında da hızla gelişen teknolojiye ayak uydurarak çağdaş teknikleri özümseyip, daha geniş kitlelere hızla ulaşmanın yollarını uygulamaya koyacaktır. Nitekim YENİ ADANA  son 15 yıldır bu anlamda mesafe kat etmiş, internet gazeteciliğini kullanarak daha geniş alanlarda izlenip okunabilir duruma geçmiştir.

Bugünkü gazetemizde YENİ ADANA´ nın 100. Yayın Yılını değerlendiren, bu olayı kutlayan mesajlar ve yazılar yer almaktadır. Bu arada önemli medya kuruluşlarındaki  değerli meslektaşlarımızın TV ve radyo yayınlarında ve gazete sütunlarında  YENİ ADANA´ya yönelik yüreklendirici programları ve yazıları bizler için övünç ve güç kaynağı oluşturmaktadır. Özellikle de YENİ ADANA´nın 100. Yılını kutlamak ve bunu toplum nezdinde daha etkin farkındalık yaratarak gazeteye güç sağlamak amacı ile gönüllü birliktelikle bir araya gelen Kutlama Kurulu´nu oluşturan dostlarımızı bu sütunlarda anmak bizim için bir görev olmuştur.

YENİ ADANA geçmişten gelen sorumlulukların ağırlığını omuzlarında hissederek Yeni Yüzyılı´na başlıyor. Dokularındaki ?programa´ sadık kalarak her türlü zorluğa göğüs germeye, görevlerini eksiksiz yerine getirmeye çaba gösterecektir elbette. Bu bağlamda başta Kurucumuz Ahmet Remzi Yüregir olmak üzere bugüne dek emeği geçen tüm YENİ ADANACILARLA, dostlarımızı saygı ile anıyoruz. YENİ ADANA okurlarına, dostlarına ve desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

2.TUR ÖNCESİ TARİHE BİR NOT DÜŞMEK

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU’NUN ADAY OLUP KARŞISINA ÇIKMASINI NEDEN İSTER?

23 NİSAN: EGEMEN ULUS OLMAYI BAŞARDIĞIMIZ GÜN!

LAİKLİK İLKESİNİN 85. YILDÖNÜMÜ’NÜ ANARKEN

GÜNDEM’DE KILIÇDAROĞLU’NUN 'HELALLEŞME' YOLCULUĞU VAR

CUMHURİYET YENİDEN

CHP’NİN İKTİDAR OLMA SORUNU VE ÖTESİ

 TÜRKİYE’YE KARŞI ABD’DEKİ DÜŞMANCA KAKOFONİK SESLER

KONGRE BASKINI DÜZENLETEN BİR BAŞKAN VE ABD’NİN HALLERİ

103. YAYIN YILINA GİRERKEN ‘VAZİYET-İ UMUMİYE’ !

ULUSAL EGEMENLİK İŞLEYİŞLERİNİ 2020 KOŞULLARINDA YENİDEN DEĞERLENDİRMEK...

YEREL SEÇİMLERDE ORTAYA ÇIKAN RİVAYETLER MUHTELİF DE?

KIBRIS´TA ?ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN´ ASLINDA BU GÜNLER İÇİN ÇÖZÜM OLDUĞUNU ANLAMAK GEREKMEZ Mİ?

TÜRK ULUSU´NUN ULUSAL EGEMENLİK SORUNU İLE SINAVI

YENİ REJİMİN SAKINCALARI CHP´NİN EFSANE MİTİNGLERİNDE NEDEN GÜNDEME GELMEDİ Kİ ?

CHP´DE İKİ YANLIŞTAN BİR DOĞRU ÇIKARMAYA ÇALIŞMAK

CUMHURİYET HALK PARTİSİ´NDE DE RESTORASYON, YOKSA?

İLERİ DEMOKRASİDE ?TAMAM MI, DEVAM MI?´ OYUNU!

ARTIK 24 HAZİRAN SONRASINA BAKMANIN ZAMANI

ASKIYA ALINMAKTA OLAN CUMHURİYET REJİMİNE KİM SAHİP ÇIKACAK?

YALNIZ KALINAN DÜNYA´DA İNGİLİZ´İN İPİNE TUTUNMAK

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı