YENİ ADANA GAZETESİ´NDEN KOSGEB´E ZİYARET

YENİ ADANA GAZETESİ´NDEN KOSGEB´E ZİYARET

Geçen yıl KOSGEB İl Müdürlüğü´ne atanan Hüseyin Şen´e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Fehmi İnceoğlu ve Şahin, KOSGEB tarafından uygulanan Girişimcilik Destek Programı hakkında görüş alış-verişinde bulundular. Ziyarette Yeni Adana Gazetesi ile yan mecra

2 sene sonra 100 yılına girecek olan Yeni Adana Gazetesi´nin Müessese Müdürü Fehmi İnceoğlu ve Yazarı Vahit Şahin, KOSGEB İl Müdürü Hüseyin Şen´i ziyaret etti.

Geçen yıl KOSGEB İl Müdürlüğü´ne atanan Hüseyin Şen´e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Fehmi İnceoğlu ve Şahin, KOSGEB tarafından uygulanan Girişimcilik Destek Programı hakkında görüş alış-verişinde bulundular. Ziyarette Yeni Adana Gazetesi ile yan mecraı olan Çukurova Deltası ve Ekonomiye Bakış ve Yeni adana gazetesi web sitesi hakkında ile bilgiler verildi.

KOSGEB Girişimcilik Programı çerçevesinde uygulanan destek ile, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amaçladığı ifade edildi.

Girişimcilik Destek Programı´nın girişimciler için iki alt programdan oluştuğu, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve  Yeni Girişimci Desteğinden yararlanabilmesi için, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nin başarıyla tamamlanması ve eğitim sonunda hazırlayacak iş planının kabul edilmesi gerekiyor.

Melek Girişimcilik konusunun da görüşüldüğü ziyarette Adana´da henüz böyle bir girişimcilik çalışmasının başlamadığı bildirildi.(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ