YENİ ADANA GAZETESİ´NDEN İŞKUR´A ZİYARET

YENİ ADANA GAZETESİ´NDEN İŞKUR´A ZİYARET

İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, İşbaşı eğitim programı ile en az 2 sigortalı çalıştıran işverenlerin İŞKUR´a başvurması halinde, hiçbir gider ödemeden istediği nitelikte elamanı kendilerinin yetiştireceğini söyledi

 

 100. Yıla girecek olan Yeni Adana Gazetesi, bu kapsamda gerçekleştirdiği ziyaretlerine İŞKUR´la sürdürdü.

Gazetemizin Müessese Müdürü Fehmi İnceoğlu ve Vahit Şahin, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Adana İl Müdürü Haşim Meydan´ı ziyaret etti. İŞKUR´dan işverenlere sağlanan büyük destekler hakkında bilgi veren Meydan, işbaşı eğitim programı ile en az 2 sigortalı çalıştıran işverenlerin İŞKUR´a başvurması halinde, hiçbir gider ödemeden istediği nitelikte elamanı kendilerinin yetiştireceğini söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, ?Sigortalı çalışan sayınız 2 ile 10 arasında ise 1, 10´dan fazla ise çalışan sayınız 1/102u kadar katılımcı talep edebilirsiniz. Program süresince günlük cep harçlığı, iş kazası ve meslek hastalığı primi ile genel sağlık sigortası primi de İŞKUR´dan? dedi.

?SGK PRİMLERİ İŞKUR´DAN?

Öte yandan, İŞKUR´a kayıtlı işsizi istihdam eden işverenin SGK işveren primini de ödediklerini kaydeden Meydan, ?Bu teşviklerden yararlanabilmek için, işe alınacak kişinin 6 aydan fazla uzun süreli işsiz olması ve işverenin işyerindeki son 6 aylık çalışan personel sayısının ortalamasına ilave olarak işe alınması gerekiyor? diye konuştu. (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ