Viranşehir´de 26 gözaltı

Viranşehir´de 26 gözaltı

saldırıda kullanılan ve plakası açıklanmayan araçta 1 ton gübre, gliserin ve metal parçalar ile güçlendirilmiş TNT patlayıcı kullanıldığı belirlendi

Viranşehir´de 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 15 kişinin de yaralandığı saldırıyı PKK´nin düzenlediğinin belirlendiği ve soruşturma kapsamında 26 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Yenişehir Mahallesi´nde dün gerçekleştirilen patlamanın ardından soruşturma başlatıldığını belirtti. Bomba yüklü aracın Mardin´in Derik ilçesinden getirildiğinin tespit edildiğini söyleyen Tuna, "Terör saldırısını, PKK terör örgütünün gerçekleştirdiğini değerlendiriyoruz, soruşturma kapsamında 26 şüpheli gözaltına alındı" dedi.

Tuna, ev ve iş yerleri hasar gören vatandaşların Viranşehir Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu´na müracaat edebileceğini açıkladı.
Öte yandan saldırıda kullanılan ve plakası açıklanmayan araçta 1 ton gübre, gliserin ve metal parçalar ile güçlendirilmiş TNT patlayıcı kullanıldığı saptandı.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: Viranşehir gözaltı