VATAN PARTİSİ UĞUR MUMCU`DA MİTİNGİNİ BUGÜN 19:30`DA YAPACAK

VATAN PARTİSİ UĞUR MUMCU`DA MİTİNGİNİ BUGÜN  19:30`DA YAPACAK

Meydanın Erdoğan`a tahsis edilmesine YSK karşı çıktı ve Adana İl Seçim Kurulu`nun kararının demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin 29 Mayıs günü söz konusu açık alanda propaganda yapmasını engeller mahiyette olması nedeni

Adana Uğur Mumcu Meydanı`nın Erdoğan`a  tahsis edilmesine Yüksek Seçim Kurulu(YSK) karşı çıktı.  YSK dün verdiği kararda, Adana İl Seçim Kurulu`nun alanı Erdoğan`a verme kararını “demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin propaganda yapmasını engeller mahiyette olduğunu” vurgulayarak iptal etti. YSK, Uğur Mumcu Meydanı`nın miting için Vatan Partisine `ne tahsis edilmesine karar verdi. YSK kararında, Vatan Partisi`nin miting saatini de 19.30 – 22.00 olarak belirledi.

MEYDANLAR SİYASİ PARTİLERİNDİR

YSK  Karar`ında da özetle şöyle denildi:
“Uğur Mumcu Meydanı`nın 29 Mayıs`ta Cumhurbaşkanı`nın kullanımına bırakılmasına dair Adana İl Seçim Kurulu`nun kararı demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin 29 Mayıs günü söz konusu açık alanda propaganda yapmasını engeller mahiyette olması nedeniyle kaldırılmasına.”  

Yüksek Seçim Kurulu`nun bu konudaki kararı aynen şöyle:

/resimler/2015-5/29/0709570116193.jpg


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ