Ülkemizdeki milyonerler göçüyor

Ülkemizdeki milyonerler göçüyor

2015 yılında bin milyoner Türkiye´yi terk ederek başka ülkelere yerleşirken, son iki yılda bu rakama 12 bin kişi daha eklendiği saptandı.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, dünyadaki milyonerlere yönelik yapılan araştırmayı inceledi. PRNet´in Yeni Dünya Zenginlik Raporu´nun yanı sıra medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, son iki yılda Türkiye´yi terk eden milyoner sayısı 12 bin olarak belirlendi. 2015 yılında ise bu sayı bin olarak görüldü. Her geçen gün ülkemizi terk eden milyoner sayısı artarken, geçen yıl Türkiye´yi terk eden milyoner sayısının toplam milyonerlere oranı yüzde 12 olarak saptandı. Böylelikle Türkiye yüzde 12´lik oranla ülkesini terk eden milyonerler sıralamasında, büyük ekonomiler arasında birinci sıraya yerleşti. Venezuela ise milyonerlerin yüzde 16´sını kaybederek küçük hiperenflasyon ekonomisine sahip ülkeler arasında Türkiye´nin ardından ikinci sıraya yerleşti.

3 YILDA 12 BİNİN ÜZERİNDE HABER ÇIKTI

PRNet ve Ajans Press´in medyada gerçekleştirdiği araştırmada, milyonerlerle ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2015-2018 yıllarını kapsayan medya incelemesinde, milyonerleri konu alan 12 bin 834 haber çıkışı saptandı. Raporda, dünya üzerinde servetleri 1 milyon doların üzerinde bulunan 15 milyon kişi olduğu tespit edilirken, bunlardan 100 bininin geçen yıl ülkelerini değiştirdiği saptandı. Milyonerlerin en çok terk ettiği şehirlerin başında; Jakarta (Endonezya), Lagos (Nijerya), Londra (İngiltere), Moskova (Rusya), Paris (Fransa) ve Sao Paulo (Brezilya) yer alırken, İstanbul´unda o sıralamada bulunması dikkat çekti. Milyoner göçünden kazanç elde eden ülkeler ise; Avustralya, ABD, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Karayipler, İsrail, İsviçre, Yeni Zelanda ve Singapur olarak belirlendi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ