Türkler´e Göre En Büyük Tehdit Amerika

Türkler´e Göre En Büyük Tehdit Amerika

Washington´daki PEW Araştırma Merkezi´nin yeni anketine göre dünya genelinde IŞİD ve küresel ısınma en büyük tehdit olarak algılanıyor. Türkiye´deyse en büyük tehdit Amerika olarak görülüyor.

Araştırma 38 ülkede yapıldı ve ankete katılanlara 8 muhtemel tehdit soruldu, IŞİD, iklim değişikliği, siber saldırılar, küresel ekonomi, Suriye ve Irak mülteci krizi, Amerika, Rusya ya da Çin´in etkisi konu başlıklarıydı.

Araştırmaya göre, Türkiye´de katılımcıların yüzde 72´si Amerika´nın gücü ve etkisini büyük bir tehdit olarak gördüklerini söyledi.

Bu oran, 2013´e göre 28 puanlık artış anlamına geliyor. 2013´te Türkiye´de Amerika´nın gücü ve etkisini büyük bir tehdit olarak görenlerin oranı sadece yüzde 44´dü.

Türkler´e göre ikinci en büyük tehdit ise, yüzde 64 oranla, Irak ve Suriye gibi ülkelerden gelen büyük sayıda mülteci akını.

Türk halkının yüzde 59´u küresel ekonominin durumunu, yüzde 54´ü diğer ülkelerden siber saldırılarla Rusya´nın gücü ve etkisini, yüzde 53´ü küresel iklim değişikliğini ve yüzde 33´ü de Çin´in gücü ve etkisini büyük tehdit olarak gördüklerini söyledi.

Araştırmanın Türkiye´de yapılan kısmında muhtemel tehditler arasında IŞİD sorulmadı.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ