"TÜRK HAVA KURUMU KAPATILMAK MI İSTENİYOR?"

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, kayyım tarafından yönetilen THK'nın yaklaşık 150 kişiyi işten çıkardığını belirterek “Türk Hava Kurumu atıl bir hale getirilip sonra da kapatılmak mı isteniyor?" diye sordu.

THK, ekonomik kriz gerekçesiyle çok sayıda çalışanın işine son verdi. Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Sümer, Cumhuriyetin ilanından kısa bir süre doğrudan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle kurulan, havacılık sanayii için büyük önem taşıyan Türk Hava Kurumu’nun misyonunu yerine getirmekten çok uzak olduğunu belirtti.

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

THK’nin Kötü yönetimlerin bir sonucu olarak kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Sümer, “Cumhuriyetimizin simge kurumlarından biri olan Türk Hava Kurumu’nda önce yolsuzluk iddiaları çıktı, ardından doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterildi ve sonunda da kayyım atandı” diye konuştu.

KAPATILMAK MI İSTENİYOR?

Sümer, atanan kayyım kurumu daha da işlevsiz hale getirdiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Yangın söndürme ihalelerinde devre dışı bırakılan Türk Hava Kurumu büyük bir maddi kriz içerisine girdi.

Krizin faturası kurum çalışanlarına çıkarılıyor. Yaklaşık 150 kişi işten çıkarıldı. İşten çıkarmaların devam edeceği bekleniyor.

Buradan soruyorum:

Türk Hava Kurumu atıl bir hale getirilip sonra da kapatılmak mı isteniyor?”(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: " KURUMU KAPATILMAK İSTENİYOR?"