Tümer´den sözleşmeli askerlere kadro çağrısı

Tümer´den sözleşmeli askerlere kadro çağrısı

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, öncelikle ?Zeytin Dalı´ harekatında görev alan sözleşmeli askerlerin ardından TSK´daki tüm sözleşmeli askerlerin kadroya alınması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ?Zeytin Dalı´ harekatında görev alan sözleşmeli askerlerin kadroya alınması gerektiğini vurguladı.
KADRO ÇAĞRISI
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Türkiye´nin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla  Suriye´nin  Afrin bölgesinde yürütmekte olduğu ?Zeytin Dalı´ harekatında görev alan askerlerin büyük çoğunluğunun sözleşmeli subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluştuğunun anlaşıldığını kaydeden Tümer, personelin kadroya alınması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı´na soru önergesi sundu.

MORAL-MOTİVASYON SAĞLAR
Operasyon devam ederken verilecek kadronun hem askeri personelde hem de ailelerinde önemli bir motivasyon sağlayacağını dile getiren Tümer, operasyonda çok sayıda çeşitli rütbelerde sözleşmeli personelin görev aldığı gerçeğinden hareketle Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından  aşağıdaki soruların yazılı olarak yanıtlanmasını istedi:
?1-Zeytin Dalı Operasyonu´na katılan  sözleşmeli personel sayısı kaçtır?

2-TSK bünyesinde toplam kaç sözleşmeli askeri personel istihdam edilmektedir?
3-Öncelikle ?Zeytin Dalı´ operasyonuna katılan ve ardından TSK´daki tüm sözleşmeli personellerin TSK kadrosuna alınmasına yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?
4-Operasyon devam ederken gerçekleşecek kadro çalışmasının hem personel hem de aileleri üzerinde büyük bir motivasyon sağlayacağı hususundaki düşünceniz nedir?
5-Göreve seçilirken çeşitli sınavlardan ve gerekli güvenlik soruşturmalarından geçen sözleşmeli TSK personelinin kadroya alınmaması için herhangi bir neden bulunmakta mıdır??
(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ