TÜMER ?Türk parlamenterler İncirlik´i ziyaret edebiliyor mu??

TÜMER ?Türk parlamenterler İncirlik´i ziyaret edebiliyor mu??

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Almanya milletvekillerinin Adana´daki İncirlik Üssü ziyaretlerini meclise taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, yaklaşık 200 Alman askerinin görev yaptığı Adana´daki İncirlik Üssü´ne yapılan ziyaretleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
Almanya Federal Cumhuriyeti Meclis Savunma Komisyonu üyelerinin, İncirlik´e 4 Ekim 2016 itibariyle ziyaretler gerçekleştiğini hatırlatan Tümer, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlandırılması istemiyle TBMM´ye soru önergesi verdi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Ermeni Tasarısı sonrasında uzun pazarlıklar nedeniyle Almanların ziyaretinin geciktiğini savunan Tümer, Türkiye Cumhuriyeti´ne mensup parlamenterlerin İncirlik Üssü´nü kolaylıkla ziyaret edip edemediğini sorguladı.

Savunma komisyonu üyeleri veya herhangi bir milletvekilinin İncirlik Üssü´ne en son ne zaman gittiğinin açıklanmasını isteyen Tümer, önergesinde şu sorulara yer verdi:

?1- Türkiye Cumhuriyeti parlamenterleri, İncirlik Üssü´nü aynı kolaylıkla ziyaret edebiliyorlar mı?

2- Hiç olmazsa TBMM Savunma Komisyonu Üyeleri bu ziyaretleri belirli bir sıklıkla yapabiliyorlar mı?

3- TBMM Savunma Komisyonu üyeleri veya herhangi bir TBMM milletvekili heyeti İncirlik Üssü´nü en son ne zaman ziyaret etti?

4- İncirlik Üssü´nün yer aldığı Adana İli Milletvekillerinin, kendi yöreleri açısından aynı zamanda büyük bir risk etkeni olan bu Üssü ziyaret edip görüşlerini TBMM´de açıklayabilmeleri, Alman parlamenterlerin kullandığı haklardan daha önemli değil midir?

5- Bütün bu soruların yanıtı olumsuzsa, acaba Bakanlığınızın kendi milletvekillerine karşı uyguladığı bu negatif ayrımcılığın geçerli bir nedeni var mıdır??

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ