Trump 2024 seçimlerine hazırlanıyor

Trump 2024 seçimlerine hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump 20 Ocak’ta seçilmiş başkan Joe Biden’in görevi devralma töreni sırasında 2024 ABD başkanlık seçimlerine adaylığını koyacağını duyurmayı planlıyor.

 Şu ana kadar başkanlık seçimlerinin sonuçlarını tersine çevirme çabaları başarısızlıkla sonuçlanmış olsa da Başkan Trump’ın önümüzdeki dört yıl boyunca siyasi arenadan kopmayacağı su götürmez bir gerçek.

Sızdırılan bilgilerin doğrulanması ve başkanın önümüzdeki 20 Ocak’ta adaylığını koyacağını açıklamaya yönelmesi durumunda, görevi sona eren başkan barışçıl bir şekilde iktidarın devredildiğini teyit etmek için yeni başkanın görevi devralma törenine katıldığında bu, başkanlık protokolünden göze çarpan bir ayrılma olmuş olacak.

Daily Beast gazetesine göre Başkan Trump, seçimlerde hezimete uğradığı gerçeğini kabullenmeye başladı. Bununla birlikte 2024 ABD başkanlık seçimlerine adaylığını koyma konusunda danışmanları ile yakın temaslarda bulunuyor ve yapılan görüşmelerde tartışmaların konusunun kampanyasının ne zaman başlatılacağı, buna nasıl ışık tutulacağı ve yeni Demokrat başkanın üzerindeki ışıkların kendisine nasıl çekileceği ile ilgili olduğu öne sürülüyor.

Trump’a yakın kaynaklar gazeteye verdiği demeçte Trump’ın yardımcılarının önünde kendisine destek veren seçmenler toplayabildiği için övündüğünü ve medyanın hareketlerini ve faaliyetlerini haber yapmaya devam edeceğini söylediler.
(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: Trump seçimlerine hazırlanıyor