TGF: BASINA BASKI DARBE YÖNTEMİDİR

TGF: BASINA BASKI DARBE YÖNTEMİDİR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, son dönemdeki OHAL uygulamalarının doğrudan Türk basınını hedef aldığını, yeni KHK kararlarıyla yerelde ve genelde çok sayıda gazetenin kapatılmasının yanı sıra dün de Cumhuriyet Gazetesi yöneti

Yılmaz Karaca şunları söyledi: "Son günlerde meydana gelen gelişmeler Türk basınınının geleceği açısından derin kaygılar yaratmaktadır. Herhangi bir yargılama veya mahkeme kararı olmadan gazetelerin kapılarına kilit vurulması, resmi ilan haklarının adeta  ´Ben yaptım oldu!´ mantığıyla kesilmesi ya da resmi ilan için gerekli olan bekleme sürelerinin tamamlanmasına karşın yok yere uzatılması, gazetecilerin basın kartlarının keyfi biçimde iptal edilmeleri, meslektaşlarımızın işsizlik sarmalına mahkum edilmeleri, telafisi olanaksız mağduriyetlere yol açmaktadır.

Geçmişte yaşanan büyük mağduriyetlerin hazin faturaları henüz ödenememişken, bu kez de OHAL´e dayandırılarak üst üste çıkarılan KHK´lar marifetiyle yeni mağduriyetler yaratılmaktadır. Son günlerde yaşanan gazete kapatma kararları ve hemen ardından Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının gözaltına alınması, ülkemizde zaten tartışmalı durumda olan basın özgürlüğünün tamamen yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koymuştur. Hele hele gözaltına alınanlara beş gün boyunca avukat tutma yasağının getirilmesi çağdaş dünya demokrasilerinde asla kabul edilemeyecek bir garip düzenlemedir.

OHAL´e dayandırılarak çıkarılan KHK´ların Türk basını üzerinde demoklesin kılıcı gibi sallandırılmasıdan derhal vaz geçilmeli, vicdanlarda onulmaz yaralar açacak yeni mağduriyetlere asla fırsat verilmemelidir. TGF geçmişteki yanlış uygulamalara nasıl karşıysa, bugünlerde karşı karşıya kalınan çelişkili kararların da karşısındadır. Aynı şekilde TGF, gerçek suçluların bulunarak cezalarını çekmelerinin sağlanmasını savunmakta, suçsuzların mağduriyetlerinin yol yakınken önlenmesi gerektiğine inanmaktadır."(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ