TESUD´DA ?MİLLİ MÜCADELEDE ADANA BASINI?KONFERANSI

TESUD´DA ?MİLLİ MÜCADELEDE ADANA BASINI?KONFERANSI

Gazetemizin Yazarı Emekli Kurmay Albay ali Maralcan, Türkiye Emekli Subaylar Derneği´nde (TESUD) ?Milli Mücadelede Adana Basını? konulu bir konferans verdi. Maralcan, konferans sonunda yeni çıkardığı ?Milli Mücadelede Adana Basını? adlı kitabını da okurla

/resimler/2018-2/8/1116275284838.jpg/resimler/2018-2/8/1116462785235.jpg/resimler/2018-2/8/1116580285479.jpg

 

VAHİT ŞAHİN (ÖZEL HABER)

Gazetemizin Yazarı Emekli Kurmay Albay ali Maralcan, Türkiye Emekli Subaylar Derneği´nde (TESUD) ?Milli Mücadelede Adana Basını? konulu bir konferans verdi. Maralcan, konferans sonunda yeni çıkardığı ?Milli Mücadelede Adana Basını? adlı kitabını da okurlarına imzaladı.
Konferans öncesi Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için Salih Bilir tarafından Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. TESUD Adana Şube Başkanı Emekli Topçu Albay Süleyman Sırrı Saraçoğlu, Emekli Kurmay Albay Ali Maralcan´ı tanıtarak, halen Kuvayı Milliye´nin gazetesi olan yeni Adana´da köşe yazarlığı yaptığını söyledi.
?BEN YENİ MEZUN GENÇ ASTEĞMEN ALİ MARALCAN´IM?
Daha sonra konuşan Ali Maralcan, ?Benim tek gayem bilgi sunmak ve bir şeyler vermektir. Sizlere hitap ettikçe gençleşiyorum.Şuan1954 yılında Kuleli Askeri Lisesi´nde eğitime başlayan ve 1957 yılında mezun olan genç asteğmen Ali Maralcan´ım ben? dedi.
?BİZE SANSÜR VAR?
Atatürk, İsmet İnönü ve onun eşi Mevhibe İnönü´den bahseden Maralcan, ?Emekli olduktan sonra eskiden okullara giderek konferanslar veriyordum. Arık okullara gidemiyoruz. Sansür var bize? dedi.
?ŞEHİTLER BAM TELİMİZDİR?
Maralcan, Suriye´de şerefli Türk ordusunun şehitler verdiğine dikkat çekerek, ?Haberleri izlerken rahatsız oluyoruz. Şehitler benim bam telimdir. Şehir nedir, gazi nedir bilen insanım. Canımız yanıyor. Çok üzgünüz? dedi.
?İHANET BASINI VE YENİ ADANA?
Milli Mücadelede Adana badlı kitabının Adana´nın kurtuluşunun küçük bir parçası olduğuna değinen Maralcan, ?İşgal döneminde Adana´daki hain ve işbirlikçi ihanet basını olarak Ferda, Adana Postası ve Rehber adlı gazetelerin karşısında ise, Yeni Adana vardı. Yeni Adana, Milli Mücadele dönemindeki yayınlarda, tarihi, siyasi ve kültürel anlamda Türkçü düşünceyi esas almış alan yazılara yer vermiştir. Yeni Adana, Ergenekon´dan başlayarak Türk tarihini benimsemiş, Türklerin milli ve kültürel değerlerini, siyasi bağımsızlığını savunmuştur. Milli Mücadelenin başarı ile sonuçlandığı yolundaki inancını da, Türk Milletinin tarihi hasletlerine dayandırmaktadır? diye konuştu.
Soru cevap şeklinde geçen konuşmaların tamamlanmasından sonra konferansa katılanlar TESUD Başkanı Süleyman Sırı Saraçoğlu ile birlikte ?İzmir Marşı?nı söylediler.(VŞ)

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER