TBMM KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU SAPANCA
SİYASET 25.10.2021 11:00:00 501 0

TBMM KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU SAPANCA'DA TOPLANDI

KEFEK Başkanı Aksal, insanlık tarihi boyunca kadınların dünyanın kaderini değiştirecek büyük değişimlerin fitilini yakan ilk adımları attığını söyledi.

Sapanca ilçesinde KEFEK ve Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimince İsveç Uluslararası Kalkınma ve İş Birliği Ajansının mali desteğiyle "Siyasette ve İş Hayatında Kadınların Liderliğinin ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi" projesi kapsamında "Yasa Taramalarının Sunumu Toplantısı" düzenlendi.

Programda konuşan KEFEK Başkanı Aksal, insanlık tarihi boyunca kadınların dünyanın kaderini değiştirecek büyük değişimlerin fitilini yakan ilk adımları attığını söyledi.

Böyle tarihi bir sürecin sonunda kadına dair hak edilen seviyede bir fırsat eşitliğinin konuşulmasının dünyanın temel sorunlarından biri olduğunu belirten Aksal, "Kadın haklarının eşitlenmesi; tamamlanması gereken bir zafiyet değil, tam tersi dünyanın terazisinden kaldırdığınızda dengeleri alt üst edecek bir güce sahiptir. Kadın ve erkek bu dünya terazisinin iki vazgeçilmez parçasıdır." diye konuştu.

Aksal, KEFEK ve BM Kadın Birimi arasında çalışmalar yapıldığını, diğer çalıştay ve çalışmalarda kadının güçlendirilmesi alanında kilit faktörün ekonomi olduğunu ve kadının ekonomik olarak güçlendirilmesi gerekliliğini fark ettiklerini anlatarak şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın üretim sürecinde yerlerini almalarını sağlayabilirsek siyasetteki katılımları da kendiliğinden gelecektir. Kadınlarımız iş dünyasında 'Ben varım.' diyebilirlerse bürokrasiye katılımları arkadan gelecektir. Diğer bir ifadeyle kadınların siyasette ve is dünyasında karar alma mekanizmalarına katılımının artırılması ancak onların ekonomik sürece katılımlarının artırılmasıyla sağlanabilir."

Ekonomi, ticaret, finans, sosyal güvenlik, sosyal hizmetler ve kooperatiflere ilişkin yasal mevzuatın kadın erkek eşitliği çerçevesinde uzmanlarca tarandığını dile getiren Aksal, ekonomik mevzuatın taranmasında görev alan uzmanlara ve süreci yürüten BM Kadın Birimi temsilcilerine teşekkür etti.

BM Kadın Birimi Türkiye Direktörü Asya Varbanova da programda toplumsal cinsiyete duyarlı yasa, mevzuat ve bütçeleme, kadınların siyasetteki temsilinin ve liderliğinin artırılması gibi kadın hakları konusunda kilit rol oynayan konuları tartışacaklarını ifade ederek kadın ve kız çocuklarının eşit ve adil bir toplumda yaşayabilmesinin bu uygulamaların sistematik ve kararlı bir şekilde uygulanmasıyla mümkün olduğunu kaydetti.

İsveç Uluslararası Kalkınma ve İş Birliği Ajansı Türkiye Direktörü Malin Stawe ise İsveç olarak kadınların insan haklarını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini gerçekleştirmedeki ulusal mücadeleleri kapsamında küresel ve bölgesel Avrupa standartlarının ve normatif çerçevelerin oldukça faydasını gördüklerini belirterek bu çerçeveler doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini anlattı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı