Taşkın, “Suç duyurusunda bulunacağız”
GÜNDEM 13.09.2021 09:57:00 967 0

Taşkın, “Suç duyurusunda bulunacağız”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, bazı hastane idarecilerinin kendini hukukun üstünde gördüğünü ve üyesi bulundukları sendikanın dışındaki sağlık çalışanlarına mobbing uygulamaktan çekinmediklerini söyledi.

Uluslararası sözleşmelere imza atan Türkiye’nin,T.B.M.M’de çıkardığı yasalarla da suç olarak tanımladığı mobbing’in çağ dışı bir düşüncenin eylemi olarak ortaya çıktığına vurgu yapan Taşkın,  ülkemizde maiyetinde çalışanlara ve iş arkadaşlarına mobbing uygulayanlara hem adli hem de idari yargıda ciddi cezalar verildiğine dikkat çekti.

Diyarbakır SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Personel Şubeden Sorumlu Müdür Yardımcısı Tarkan YILMAZ tarafından hem Anadolu Sağlık Sen iş yeri temsilcisine hem de diğer sendika üyelerine mobbing uygulandığını belirten Taşkın, yetkili sendikanın yönetim kurulu üyesi gibi çalışan Müdür Yardımcısının sendika iş yeri temsilcilerine baskı yaptığı gerekçesiyle Diyarbakır Valiliğine yazarak sendika temsilcilerine yapılan baskının önlenmesi ve ilgili Müdür Yardımcısı hakkında gereğinin yapılmasını talep ettiklerini söyledi.  Mobbingin devam etmesi, personelin moral ve motivasyonunu bozarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun“Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık İlkesi” (Değişik:12/5/1982-2670/2 md.) başlıklı 7. Maddesi ve aynı kanunun “Davranış ve İşbirliği” başlıklı 8. Maddesine göre resmi sıfatlarının gerektirdiği davranışı sergilemeyen, yine “Amir Konumunda Olan Devlet Memurlarının Görev ve sorumlulukları” başlıklı 10. Maddesine aykırı hareket etmesi nedeniyle ilgili hakkında Anadolu Sağlık Sen, MİL Sağ Sen ve Ses sendikası iş yeri temsilcileri tarafından tutanak tutularak idareye şikayette bulunulduğunu söyledi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Hastanenin iş yeri temsilciliği ve il temsilciliği görevlerini yapmak üzere görevlendirilen sendikamız Genel Başkan Yardımcısına hastanenin Personel Şubeden Sorumlu Müdür Yardımcısı tarafından birimi değiştirilerek mobbing uygulanmaktadır.

Diyarbakır Valiliğine yazarak suç teşkil eden bu tür uygulamaların önlenmesini istedik. Personel Şubeden Sorumlu bu şahıs, farklı sendika üyelerine baskı uygulayarak adeta yetkili sendikanın temsilciliğini yapmaktadır: Yetkili sendikanın amaçları doğrultusunda hareket etmekte ve diğer sendika üyelerinin yerlerini değiştirmek suretiyle baskı uygulamakta, iş yeri ve iş ile ilgili problemleri kendisine aktarmak isteyen personelleri odasından kovarak bir idareciye yakışmayan tutum ve davranışlar sergileyerek hastane içinde çözülmesi gereken problemlere ve personel sıkıntılarına duyarsız kalmakta, problemleri görmezden gelmekte, diğer sendika üyelerinin sendikalarından istifa ederek mensubu bulunduğu sendikaya üye olmaları için çalışmakta ve makamını buna yönelik çalışmalarda kullanmak suretiyle görevini suiistimal etmektedir.

Uluslararası mevzuat ve iç hukukumuz sendika teşkilatlarına yönelik kabul edilemez işlemleri ortadan kaldıracak kurallar içermektedir. Gerek İdare Mahkemelerinde gerek Danıştay’da ve gerekse Anayasa Mahkemesi’nde lehte karar örnekleri vardır. Dolayısıyla bu Müdür Yardımcısı hakkında soruşturma açılmıştır. Görevini suiistimal eden bu kişinin sözleşmesinin iptal edilmesini bekliyoruz. Müdür Yardımcısı hakkında açılan soruşturmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Soruşturma sonucuna göre hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli