Süper Kupa Trabzonspor'un

Süper Kupa Trabzonspor

2019-2020 Sezonu Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor, TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi.

Daha önce kupayı 1 kez müzesine götüren bordo-mavili ekip, 3 gole sahne olan müsabakadan 2-1 galip ayrıldı. Trabzonspor'a kupayı getiren goller Djaniny ve Ekuban'dan gelirken, Başakşehir'in tek sayısını penaltıdan  kaydetti. İstanbul ekibinde Epureanu kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu sonucun ardından Trabzonspor 'nın ardından Süper Kupa'yı da müzesine götürdü.

TFF Süper Kupa'da Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Trabzonspor, bu kupayı ikinci kez müzesine götürdü. TFF Süper Kupa'da Medipol Başakşehir ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleden 2-1 galip ayrılan bordo-mavililer kupayı müzesine götürdü. Karadeniz ekibi daha önce 2010 yılında Bursaspor'u 3-0 yenerek bu kupayı kazanmıştı. Trabzonspor, bu kupanın eski adı olan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da 7 kez almıştı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ile Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz arasında gerginlik çıktı. Büyüyen tartışmanın ardından Başakşehir İdari Direktörü Murat Yaman ve Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz kırmızı kart gördü.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: Süper Trabzonspor'