SU BORCU YAPILANDIRMALARINDA SÜRE UZATILDI?

SU BORCU YAPILANDIRMALARINDA SÜRE UZATILDI?

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) su borcu olan abonelerine borçlarından kurtulmaları için sağladığı fırsat 25 Kasım 2016 Tarihine uzatıldı.

6736 sayılı yeni torba yasanın su borcu olan vatandaşlara birçok kolaylıklar getirdiğini belirten ASKİ Genel Müdürü Rahmi PEKAR  ?Yasa ile birlikte vatandaşlarımız faiz yükünden kurtuluyor. Ayrıca borcu olan vatandaşlara borçlarını 18 e bölünüp 36 aya kadar taksitlendirme kolaylığı da sağlanıyor, 25 Kasım tarihinde sona erecek bu fırsattan vatandaşlarımızın yararlanmak için acele etmesi son günü beklememesi yayarlarına olacak? dedi

6736 sayılı kanunun büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idaresi genel müdürlüğü kuruluş ve görevleri hakkında kanun kapsamındaki büyükşehir belediyesi su ve kanalizasyon idarelerinin alacaklarına yönelik düzenleme yapılmıştır ve bu idarelerin vadesi 30-06-2016 tarihinden önce olduğu halde kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenememiş su ve atık su bedeli alacakları ile bu alacaklara bağlı faiz ve gecikme zammı gibi fer´i alacaklarına kanun kapsamına alınmıştır.

Bu uygulamadan faydalanmak isteyen aboneler, borçlarının ana paralarını 6,9,12,18 ay gibi taksitlerle ödeyebilecekler.

Vatandaşların bu imkandan yararlanabilmeleri için 25 KASIM 2016 tarihine kadar ASKİ Genel Müdürlüğü´ne ve  Tahsilat Şubelerimize başvurmaları gerekiyor.(CO)

 




Haber Kaynak : HABER MERKEZİ