Sosyal medyada da Ronaldo hayranıyız

Sosyal medyada da Ronaldo hayranıyız

Türkiye´de futbolseverlerin, Facebook´ta en çok takip ettikleri futbolcunun Real Madrid´in yıldızı Cristiano Ronaldo olduğu ortaya çıktı.

Medyada konu ile ilgili çıkan haberleri inceleyen Medya Takip Ajansı Interpress´in KPMG Football Benchmark ekibi tarafından yapılan araştırmadan elde ettiği verilere göre, Ronaldo´dan sonra en fazla takip ettiğimiz futbolcu Barcelona´da forma giyen temsilcimiz Arda Turan olurken, Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi ise listenin üçüncü sırasında yer aldı.

Ronaldo´nun Türkiye´den 4 milyondan fazla takipçisi var ?

Facebook verileri baz alınarak yapılan araştırmada, Cristiano Ronaldo´nun dünya çapında 112 milyon 601 bin takipçisi olduğu belirlenirken, Portekizli yıldızı Türkiye´den de 4 milyon 300 bin kişinin takip ettiği anlaşıldı. Ronaldo´nun toplam takipçilerinin sadece yüzde 3,51´i Türkiye´den olmasına rağmen, Real Madrid´li golcünün ülkemizde en çok takip edilen oyuncu olduğu tespit edildi.

İkinci sırada Arda Turan var ?

Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Ronaldo´yu, Barcelona´da top koşturan temsilcimiz Arda Turan´ın izlediği görüldü. Bu sezon takımında forma şansı bulamayan ve devre arasında Katalan ekibinden ayrılacağı iddia edilen milli futbolcunun Türkiye´den 3 milyon 458 bin takipçisi olduğu saptandı. Arda´nın Facebook sayfasının toplamda ise 7 milyon 233 bin kişi tarafından beğenildiği tespit edildi.

Messi geride kaldı ?

Üçüncü basamakta ise Ronaldo´nun ezeli rakibi Lionel Messi´nin bulunduğu belirlendi. Gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan biri olan Arjantinli yıldızın Facebook sayfasının Türkiye´de 2 milyon 641 bin kişi tarafından beğenildiği görülürken Messi´nin dünya çapında ise 89 milyon 414 bin takipçisi bulunduğu tespit edildi.

Ülkemizde zirve Volkan Demirel´in ?

Türkiye´de top koşturan futbolcular arasında bakıldığında ise 1 milyon 818 bin beğeni alan Volkan Demirel´in birinci sırada yer aldığı görüldü. Beşiktaş´ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma 1 milyon 394 bin beğeni ile ikinci olurken, 716 bin beğeni ile Mehmet Topal´ın ise üçüncü sırada bulunduğu anlaşıldı.(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ