SATRANCA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

SATRANCA İLGİ  HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Türkiye´nin en fazla lisanslı sporcusuna sahip

Türkiye´de futbol dahil tüm federasyonlar içinde en fazla lisanslı sporcuya sahip olan satranca ilginin her geçen gün artarak devam ettiği belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress´in raporuna göre, satranç hakkında geçtiğimiz yıl yazılı basında toplam 18 bin 801 haber çıktığı saptandı. Bu haberlerin  13 bin 234´ünün yerel, 2 bin 932´sinin bölgesel, 2 bin 635´inin ise ulusal basında yer aldığı tespit edildi. Aylara göre çıkan haber sayılarına bakıldığında satranç hakkında en fazla haberin Haziranda çıktığı belirlendi. Haziran ayında yazılı basına satranç ile ilgili 2 bin 353 haber yansıdığı tespit edildi.

Başarılar medyanın ilgisini artırdı?

Türkiye´nin uluslararası turnuvalarda en başarılı olduğu branşlardan biri olan satrançta kazanılan madalyalar medyanın da ilgisini çekerken, geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapılan ?Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası´nda 72 madalyanın 35´ini Türkiye´nin kazanmasının bu ilgide payı büyük oldu. Yunanistan´da yapılan şampiyonada 9 yaş genel kategorisinde Taha Özkan ve 11 yaş genel kategorisinde Usta Adayı (CM) Işık Can, altın madalya kazanarak ülkemize büyük gurur yaşattı.

Satranç haberleri yükselişte ?

Interpress´in yazılı basını kapsayan incelemesine göre, basında çıkan satranç haberlerinde artış yaşanırken, 2017 yılının Ocak ve Şubat aylarında yazılı basında toplam 3 bin 527 haber yer aldığı belirlendi. Geçen yılın ilk iki ayında ise yazılı basında 3 bin 228 satranç haberi çıktığı saptandı. Satranç ile ilgili çıkan haberlerin ulusal basın yansımalarının da artış gösterdiği tespit edildi. Türkiye´nin her yerine satrancı yaymak için özveriyle çalışan Türkiye Satranç Federasyonu ile ilgili yazılı basında geçtiğimiz yılbaşından bu yana 3 bin 655 haber çıkarken, ülkemizin nadir kadın federasyon başkanlarından olan Gülkız Tulay hakkında da yazılı basına 925 haber yansıdığı belirlendi.(CO)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: SATRANCA İLGİ GEÇEN ARTIYOR