Rusya'da halk oylamasını 1 Temmuz'da yapılacak

Rusya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Sadece oylama süreciyle ilgili değil, genel olarak yaşamsal koşullar için, iş yerleri, toplu taşımalar ve diğer hususlar için bu 30 güne ihtiyacımız var" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Anayasası'nda yapılması planlanan düzenlemelere ilişkin öneriler hazırlamak üzere kurulan çalışma grubunun üyeleriyle bir toplantı yaptı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya'da salgın durumunun stabil hale gelmesiyle birlikte anayasa değişikliği çalışmalarına dönüş yapılabileceğini belirten Putin, "1 Temmuz tarihi, anayasal düzenlemelere ilişkin halk oylamasının yapılması için tamamen uygun bir tarih olarak görülüyor. Birincisi, hukuki açıdan bu tarih uygun. İkincisi, koronavirüs salgınında değişen ve iyiye giden koşullarda, salgınla mücadele etmek ve durumu iyileştirmeye yönelik ek adımlar atmak için önümüzde tam bir ay daha var. Halk oylamasını 1 Temmuz'da yapacağız" dedi.

Putin, "Şu anda tek düşünmemiz gereken Ortak Devlet Sınavı (üniversite giriş sınavı). Zira 1 Temmuz'dan itibaren Ortak Devlet Sınavı'na alımlar başlayacak, eğer bu karar öğrencilerin sınava girmesini engellemezse, 1 Temmuz tarihinde mutabakatın sağlandığını düşünüyorum" diye konuştu.

Halk oylaması tarihinin bugün ilan edilmesi halinde vatandaşların tüm düzenlemeleri incelemesi ve önerilere ilişkin tutumunu belirlemesi için 30 günlük bir süresi bulunacağını kaydeden Putin, bu süre zarfında bugünün koşullarıyla ilgili tüm çalışmaları gerçekleştirme imkanı olduğunu belirterek "Sadece oylama süreciyle ilgili değil, genel olarak yaşamsal koşullar için, iş yerleri, toplu taşımalar ve diğer hususlar için bu 30 güne ihtiyacımız var" diye ekledi.  

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: Rusya' oylamasını Temmuz' yapılacak