Rektör Prof. Dr. Tuncel Baba Ocağında…
EĞİTİM 16.07.2021 14:19:00 923 0

Rektör Prof. Dr. Tuncel Baba Ocağında…

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel bazı programlara katılmak ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Osmaniye ve baba ocağı Kadirli’deydi.

Mezun olduğu Kadirli Atatürk Anadolu Lisesi’ni Rektör olarak ziyaret eden Prof. Dr. Tuncel, 3 yıl okuduğu sınıfını gezdi. Kadirli’de onuruna düzenlenen yemekte Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz tarafından Prof. Dr. Tuncel’e ortaokul diplomasının aslı hediye edildi.
Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ilk olarak Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Dr. Yılmaz, Prof. Dr. Tuncel’e Karatepe kilimi ve plaket takdim etti. Prof. Tuncel’in ikinci durağı ise Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) oldu. OKÜ Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Turgay Uzun’la bir araya gelen Prof. Dr. Tuncel, kampüsü de gezdi. Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyarette iki üniversite arasında yapılabilecek iş birlikteliklerine yönelik istişarelerde bulunuldu. Rektör Prof. Tuncel, Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık'a da iade-i ziyarette bulundu. 

Mezun Olduğu Liseyi Rektör Olarak Ziyaret Etti

Osmaniye ziyareti sırasında Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Osmaniye'de mezun olduğu Kadirli Atatürk Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Burada okulun anı defterine duygularını yazan Prof. Dr. Tuncel, daha sonra okuduğu sınıfı gezdi. Ziyaret anısına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz tarafından Prof. Dr. Tuncel’e ortaokul diplomasının aslı hediye edildi.
Aynı gün akşam ise Prof. Dr. Tuncel onuruna yemek düzenlendi. Yemeğe, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz,  Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık,  Sumbas Kaymakamı İdil Özdemir, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ve bir grup davetli katıldı 

Prof. Dr. Tuncel Kadirli Garnizon Şehitliği’nde Dua Etti

Rektör Prof. Dr. Tuncel ziyaret programının ikinci gününde baba ocağı Kadirli’deydi. İlk olarak Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan’a iade-i ziyarette bulundu. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Rektör Prof. Dr. Tuncel şeref defterini imzalayarak Başkan Dr. Tarhan ile birlikte Kadirli’nin simgelerinden olan Sülemiş Tepesi’ne gitti.
Prof. Dr. Tuncel aynı gün programı çerçevesinde Kadirli Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. İade-i ziyarette Başhekim Dr. Şamil Gerek tarafından Prof. Dr. Tuncel’e, Süleyman El-Cezuri tarafından yazılan ve kendi özel koleksiyonunda bulunan 1839 taş baskı kitap ‘Delailü’l-Hayrat’ hediye edildi. Rektör Prof. Dr. Tuncel’e buradaki ziyarette Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa As eşlik etti. Prof. Dr. Tuncel protokol üyeleriyle birlikte Kadirli Garnizon Şehitliğini de giderek dua etti.
Prof. Dr. Meryem Tuncel, Kadirli’de restore çalışmaları süren Ala Camii, Ala Camii Antik Evi, Kadirli Kent Müzesi ve bir antikacıyı ziyaret etti. Prof. Dr. Tuncel, Dere Mahallesi'ndeki taban mozaiklerini gezip yetkililerden bilgi almasının ardından Kadirli’den ayrıldı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli