PUTİN´DEN TRUMP MESAJI

PUTİN´DEN TRUMP MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donald Trump´ın ABD´nin 45. başkanı seçilmesine ilişkin olarak, Washington ile ilişkileri onarmanın kolay olmayacağını fakat Moskova´nın kendi üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Trump´ın ABD´nin 45?inci başkanı olmasının ardından liderlerden de tebrik mesajları gelmeye başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Donald Trump´ın zaferinin ardından ABD´nin yeni başkanına tebrik mesajı gönderdi.

Seçim kampanyaları sırasında çeşitli açıklamalarda bulunan Donald Trump´ın bu açıklamaları arasında en dikkat çekeni Putin´i öven ifadeleriydi. Trump, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le iyi ilişkiler kuracağım. Bir insan beni seviyorsa ben de onu severim. Putin´i bile severim. Putin´i tanırsınız. Putin ?Trump bir dahi, yeni lider o olacak´ dedi" ifadelerini kullanmıştı. 

?İLİŞKİLERDE BOZULMA RUSYA´NIN SUÇU DEĞİL?

Sputnik haber ajansına göre , Kremlin´de bazı ülkelerin yeni büyükelçilerinin güven mektuplarını kabul ettiği törende konuşan Putin, emlak milyarderi Donald Trump´ın ABD´nin 45. başkanı seçilmiş olmasına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Putin, "Amerikan halkını başkanlık seçimi kampanyasının sona ermesi nedeniyle kutluyorum. Donald Trump´ı da bu seçimleri kazanması sebebiyle tebrik ediyorum" dedi.

"Trump´ın, başkan seçilmeden önce, ilişkilerimizin iyileştirilmesine yönelik yaptığı açıklamalarını duyduk. İlişkilerimizde ?ne yazık ki? oluşan kötüleşmeyi hesaba katınca bunun kolay bir yol olmayacağını anlıyoruz" diye devam eden Putin, şu ifadeleri kullandı:

 "İlişkilerimizin bu hâlde olmasının bizim suçumuz olmadığını söylemiştim. Fakat Rusya, ABD ile ilişkilerini her alanda iyileştirmeye hazır ve bunu istiyor."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: PUTİN TRUMP MESAJI