Putin: Erdoğan olmasaydı Akkuyu başarısından söz etmek mümkün olmazdı

Putin: Erdoğan olmasaydı Akkuyu başarısından söz etmek mümkün olmazdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı.

Akkuyu NGS İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantıyla katılan Putin, "Erdoğan gibi bir cumhurbaşkanı olmasaydı başarıdan söz etmek pek mümkün olmazdı. Sayın Erdoğan şahsen ve Türkiye hükümeti ülke ekonomisinin gelişimi için ne kadar büyük hizmetlere imza attığını bizlere gösteriyor" dedi.
Rusya ve Türkiye’nin gerçekleştirdiği en önemli proje olarak nitelediği, ekonomik ve komşuluk ilişkilerinin gelişmesine olanak verdiğini söylediği Akkuyu'da dünyanın en büyük nükleer santralini kurduklarını ve bu sayede Türkiye'nin artık nükleer enerjiye sahip bir ülke olacağını söyleyen Putin şöyle devam etti: "Erdoğan gibi bir cumhurbaşkanı olmasaydı başarıdan söz etmek pek mümkün olmazdı. Sayın Erdoğan şahsen ve Türkiye hükümeti ülke ekonomisinin gelişimi için ne kadar büyük hizmetlere imza attığını bizlere gösteriyor."
 

'Erdoğan kendine bir hedef belirleyip kararlı bir biçimde doğru ilerleyen biri'
Akkuyu NGS'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına yetiştirilmesinin, Erdoğan'ın kişisel başarısı sayesinde gerçekleştiğini söyleyen Putin, "Erdoğan kendine bir hedef belirleyip kararlı bir biçimde doğru ilerleyen biri, Rusya kendisini destekliyor" diye konuştu.


'Türkiye’nin doğalgaz talebini karşılamak için mümkün olan her şeyi yapacağız'
Küresel doğalgaz fiyatlarının artmaya devam edeceğinin altını çizen Putin, "Ticaret Türkiye'de kuracağımız doğalgaz merkezi ile artacak. Rusya, Türkiye’nin doğalgaz talebini karşılamak için mümkün olan her şeyi yapacak" ifadelerini kullandı.

Uçuşlar karşılıklı olarak artırılacak
Bununla birlikte törenden önce Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde tarım ürünü sevkiyatının artırılması konusunu ele aldıklarını belirten Putin, "Erdoğan’ın, Rus tahılından elde edilen unun gereksinim duyan ülkelere karşılıksız bir biçimde gönderilmesini içeren girişimi üstünde çalışıyoruz" dedi.
Depremin ardından Türkiye’deki yeniden inşa çalışmaları konusunda materyal yardımı yapmaya hazır olduklarını da hatırlatan Putin, uçuşların karşılıklı olarak artırılması konusunda anlaştıklarını duyurdu. (Kaynak: Sputnik)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ