PROF.DR.ORTAŞ, “DEPREM BÖLGESİ DIŞINDAKİ ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZ YÜZE EĞİTİM GEÇİLMELİ”

PROF.DR.ORTAŞ, “DEPREM BÖLGESİ DIŞINDAKİ ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZ YÜZE EĞİTİM GEÇİLMELİ”

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. İbrahim Ortaş, “Deprem bölgesi dışındaki bölgelerde zaman geçirilmeden yüz yüze eğitime geçilmeli”dedi.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof. İbrahim Ortaş, “Deprem bölgesi dışındaki bölgelerde zaman geçirilmeden yüz yüze eğitime geçilmeli, ailesi deprem bölgesinde olan öğrencilerden isteyenler için yaz okulları açılmalı, ailesi deprem bölgesindeki öğrencilerden ihtiyacı olan öğrencilere burs imkânı sağlanarak eğitimlerinin tamamlanması sağlanmalıdır” önersinde bulundu.
Ortaş, deprem sonrasında hükümetin, üniversite eğitiminin uzaktan eğitim ile yapılması konusunda karar aldığını ve YÖK de alınan karara deprem bölgesi ve dışındaki tüm üniversitelere uygulattığını söyledi.
Ortaş şunları kaydetti:
“Yaşanan deprem verileri üzerinden olası soruların çözümü eğitimdir.Öncelikle depremin ve etkilerinin doğru analiz edilmesi ve yeni yapılanmada bilimsel öngörülere uygun yapılanmaya gidilmesi gerekiyor. Önce iyi düşünüp, ucuza ve kolaycılığa kaçmadan, olup biteni iyi anlayıp ne oldu, neden olduğunu iyi analiz etmek gerekir. Nerede hata yapıldı. Yaşanmışlıklardan ders alınmalı.Niteliği insan yetiştirmek, nitelikli gelecek yaratmak anlamında olduğu için eğitimin niteliğini liyakatli kişilerin üstlenmesi gerekiyor. Bugünkü mevcut beşerî potansiyel yetersiz ve daha fazla nitelikli, çok yönlü insan yetiştirmek zorundayız.”
“Türkiye yükseköğretimi yeni baştan uzaktan eğitim gibi öğrenciye, topluma ve ülkeye hiçbir katkısı olmayan verimsiz modelden hızla yüz yüze eğitime geçerek; yetirince işlenemeyen/anlatılamayan, eksik kalan veya anlaşılmayan derslerin yaz dönemi dahi değişik programlar yolu ile tamamlayarak öğrencilerimizin dünya biliminden kopmaması sağlanmalıdır” diyen Prof.Dr. Ortaş, “Dünün kaçırdığımız sanayi devrimini bir daha yaşamamak için bugünün iletişim teolojileri çağını özellikle da yazılım-kodlama, yapay zeka gibi büyük dönüşümlerin yaşandığı bilim ve teknolojileri çağını kaçırmamalıyız. Yazık oluyor gençlere de, ülkeye de. Bir kez şevk ve güven kaybolursa bir daha toparlayamayız. Umarım korktuğumuz başımıza gelmez” şeklinde konuştu.

https://www.yeniadana.net/kose-yazilari/deprem_sonrasi_yuksekogretim_egitimin_yeniden_sorgulanmasi-8110.html

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ