Prof. Dr. Mehmet Ünal’dan CHP’ye tavsiyeler

Prof. Dr. Mehmet Ünal’dan CHP’ye tavsiyeler

​​​​​​​Prof. Dr. Mehmet Ünal, gazetemize yaptığı açıklamada, “Oy kazanma kaygısı ile; temel ilkelerden ödün verilmemelidir. Geçmişte verilen bu tür ödünler (Laiklik gibi, Köy enstitüleri gibi) ülkeye çok zarar vermiştir” dedi.

-Önal, “İktidarın gündem değiştirmek, gündem belirlemek için yaptığı çıkışlarına kapılmamak, bıktırıcı polemiklerden kaçınmak gerekir. Özellikle parti başkanının daha özenli olması beklenir. Gündemi iktidar değil, muhalefet belirlemelidir” dedi.

ÖZEL HABER: VAHİT ŞAHİN

Çukurova Üniversitesi Tıp fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’ndan emekli olan Prof. Dr. Mehmet Önal, Yeni Adana Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde; özellikle büyük kentlerde gösterilen başarının umut verdiğini belirterek,”Bugüne değin -tüm engellemelere karşın- seçilenlerin yaptığı çalışmalar onaylanmaktadır. Çıkış yolu yerel yönetimlerden geçmektedir.Parti içi demokrasi ve özeleştiri kapıları açık tutulmalıdır. Ancak medyada partiye zarar verecek söylemler onaylanamaz. Atatürk kendisini eleştirenleri -Reşit Galip gibi- dışlamamış, yetenekli gördüklerine görev vermiştir. Oy kazanma kaygısı ile; temel ilkelerden ödün verilmemelidir. Geçmişte verilen bu tür ödünler (Laiklik gibi, Köy enstitüleri gibi) ülkeye çok zarar vermiştir” dedi.

Einstein “ön yargıları değiştirmek atomu parçalamaktan daha güçtür” sözünü hatırlatan Önal, “Önyargılılarla didişmek faydasızdır. Atatürk’ün dediği gibi “en doğru yol gösterici, bilimsel gerçeklerdir.” Irkçı–bölgeci, dinci–mezhepci, fırsatçı (oportünist) kimlikleri ile tanınmış -Ekmeleddin İhsanoğlu gibi- kişileri öne çıkarmakla sonuç alınamamıştır. Einstein “aynı deneyleri yineleyip, aynı sonuçlar almayı sürdürmek apdallıktır” der. Ders almayı bilmek gerekir” dedi.

Önal, CHP’ye yönelik tavsiyelerini şu şekilde sürdürdü:

“İktidarın gündem değiştirmek, gündem belirlemek için yaptığı çıkışlarına kapılmamak, bıktırıcı polemiklerden kaçınmak gerekir. Özellikle parti başkanının daha özenli olması beklenir. Gündemi iktidar değil, muhalefet belirlemelidir. Vahşi kapitalist uygulamalara, yalana, yolsuzluğa, kayırmacılığa (nepotizme) karşı durmak; liyakata, çalışana, üretene önem vermek gerekir.”

Parlamentonun etkisizleştirildiği “Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi” gibi ucube bir uygulamanın ne denli faydasız olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Prof.Dr. Mehmet Önal, “Atatürk’ün Kurtuluş Savaşının zorlu günlerinde bile kurduğu ve koruduğu parlamenter sisteme dönüşün kaçınılmaz olduğu görülmüştür.Temel ilkelerden; demokrasi, insan hakları, hak, adalet, düşünce özgürlüğü, laiklik, ulusal ve ekonomik bağımsızlık, doğal çevrenin korunması konularında ödün vermeden, diğer partilerle işbirliğine gidilebilir” şeklinde konuştu.

(vş)

 

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Anahtar Kelimeler: . . Mehmet tavsiyeler