PİSTTEN ÇIKAN UÇAK KAZASINDA 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

PİSTTEN ÇIKAN UÇAK KAZASINDA 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sabiha Gökçen'de pistten çıkarak üç parçaya ayrılan uçağın meydana getirdiği kazada  3 kişi hayatını kaybetti, 180 kişi yaralandı

Kaza sonrasında kapanan pist saat 04.00 itibarıyla uçuşlara açıldı. Kazada yaşamını yitirenlerin kimlikleri de belli oldu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya basıan yaptığı açıklamada ,yaşanan elim kazada 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getirdi ve "174 yolcu ve 6 mürettebat yaralanmıştır. Yaralılarımız İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenen hastanelerimizde tedavi altına alınmıştır. Yaralılarımızdan 4'ünün sağlık durumu orta ağır, diğer yaralılarımızın durumu stabil olarak bildirilmiştir,” diye konuştu.

Bu arada kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu. Yapılan açıklamaya göre uçağın pistten çıkması sonucu kazada Zehra Bilgi Koçar, Alev Gençoğlu ve Songül Bozkurt yaşamını yitirdi.

PEGASUS’TAN AÇIKLAMA

Pegasus Hava Yolları kazaya ilişkin yaptığı son açıklamada,  "Şu anda önceliğimiz vefat eden misafirlerimizin yakınlarına destek olup yanında bulunmak, acılarına ortak olmak ve yaralı yolcularımızın hastanelerdeki tüm ihtiyaçlarını karşılamaktır" denilerek şu bilgiler şu bilgiler verildi:

"İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağımızın 5 Şubat 2020'de yaşadığı kaza sonrasında resmi kaynakların da teyit ettiği üzere 3 misafirimizin hayatını kaybettiğini üzülerek bildiririz. Acımız çok büyük. Kazada hayatını kaybeden misafirlerimize Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyor, yakınlarının acılarını yürekten paylaşıyoruz. Yaralı olan yolcularımızın tedavileri hastanelerde devam etmektedir. Tüm yaralı yolcularımıza acil şifalar diliyoruz. Şu anda önceliğimiz vefat eden misafirlerimizin yakınlarına destek olup yanında bulunmak, acılarına ortak olmak ve yaralı yolcularımızın hastanelerdeki tüm ihtiyaçlarını karşılamaktır."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ