Tarih: 27.07.2021 10:12

Oyun Bağımlılığı Hakkında Her Şey

Facebook Twitter Linked-in

70’li yıllarda icat edilen video oyunlardan bu yana hayatımızın bir parçası olan dijital dünyalar, özellikle genç nesiller için tehdit oluşturuyor.

Oyun Bağımlılığı Nasıl Anlaşılır?

Oyun bağımlılığı belirtileri arasında şunlar sayılıyor:

Oyun Bağımlılığını Engellemek Mümkün mü?

Oyun oynayan herkesin bağımlı olduğundan söz etmek elbette mümkün değil, bağımlılık bir sorunken oyun oynamak bir hobi olarak değerlendirilebiliyor. Bağımlılığın önlenmesi için yapılabilecekler:

Oyun Bağımlılığı Tedavisi

Oyun bağımlılığının tedavisi için psikolojik faktörler inceleniyor. Bağımlılığın altında yatan eğilimin nedenleri psikoterapi seanslarıyla incelenerek kişinin bu bağımlılığının üstesinden gelmesi için adımlar atılıyor. Gerekli hallerde ilaç desteği de alınabiliyor. Terapi ekolüne göre verilen ödevler, yüzleşmeler ile bağımlılığın atlatılması sağlanıyor. Kişinin kalıp düşüncelerini fark etmesi, adım adım bağımlılığın aşılması, fikirlerin yeniden ele alınması ve sonunda davranış kalıplarının yeniden inşa edilmesi tedavi sürecinin temel yol haritası olarak özetlenebiliyor.

Çocuklarda Oyun Bağımlılığının Nedenleri Nelerdir?

Çocuklarda Oyun Bağımlılığının Zararları

Çocuklar oyunlarda zaman zaman yaşlarına uygun olmayan içeriklere maruz kalabiliyor. Kişilik gelişimini olumsuz etkileyen şiddet öğeleri ve pornografik içerikler yanlı oyun seçimleri sonucu çocuklara ulaşabiliyor. Zaman içinde, bağımlılıkla beraber çevrenin yitimi ve yalnız kalma, çocukların oyunlara daha çok bağlanmasına zemin hazırlıyor. Tüm bunların yanında saatlerce ekran başında oturan çocuklarda beden ağrıları, omurga sorunları, duruş bozuklukları sık görülüyor. Kilo alma, aşırı yemeye ve hareketsizliğe bağlı sindirim problemleri, uyku bozuklukları, kronik yorgunluk ve depresif ruh hali bağımlılığın beraberinde görülüyor. (Fİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —