NÜKLEER KARŞITLARI AKKUYU'DA GÖSTERİ YAPTI

NÜKLEER KARŞITLARI AKKUYU

Dün Akkuyu’da ‘Barış için atom enerjisi’ bayrağı çekildi. Protestolarda ise, Türkiye İşçi Partisi‘nin (TİP) Mersin milletvekili adayı Hakan Güneş de dahil olmak üzere üç kişi gözaltına alınmıştı.


 

 

Dün, tüm tepkilere rağmen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilk yakıtlar getirildi. Putin ve Erdoğan'ın video konferansla katıldıkları törende 'barış için atom enerjisi' ismi verilen bayrak göndere çekildi. 
NÜKLEER KARŞITI AKTİVİSTLER EYLE YAPTI
Nükleer karşıtı aktivistler yıllardır nükleerin yaşamın ve barışın aksine bir yıkımı ifade ettiğini belirterek seslerini duyurmaya çalışıyor, nükleer enerji kullanımına tepki gösterdi.
İÇERDE TÖREN, DIŞARDA PROTESTOLAR SÜRDÜ
Törenden saatler önce Nükleer Karşıtı Platform üyeleri tören alanında protesto gerçekleştirmek üzere otobüsle yola koyulmuş, nükleer santral sahasının bulunduğu Mersin‘in Gülnar ilçesine giderken bir saat içerisinde dört kez GBT taramasına maruz kalmıştı.
Sahaya yaklaşık dört kilometre kala jandarma ve polis ekipleri tarafından durdurulan aktivistler, protestoya başlamış ve bu protestoda Türkiye İşçi Partisi‘nin (TİP) Mersin milletvekili adayı Hakan Güneş de dahil olmak üzere üç kişi gözaltına alınmıştı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ