?NİĞDE HAVA ALANI´NIN TEMELİ 1996´DA ATILDI AMA YİNE UNUTULDU?

?NİĞDE HAVA ALANI´NIN TEMELİ 1996´DA ATILDI AMA YİNE UNUTULDU?

CHP Niğde Milletvekili Gürer Ulaştırma Bakanlığının yapılacağını açıkladığı yeni havalimanlarının Karaman, Yozgat, Bayburt-Gümüşhane´yi kapsadığını Niğde´nin yine es geçildiğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karaman, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane havalimanı ihalelerinin bu yıl yapılacağını açıkladı. Ancak Bakan Arslan hükümet tarafından her zaman söz verilen Niğde havaalanı yapımına ilişkin açıklamalarda bulunmadı.

Niğde´ye havaalanı yapılacağını iddia eden iktidarın Niğde´yi yine unuttuğuna dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

?1996 yılında temeli atılan havaalanı projesi halen başlatılmadı. İktidar mensupları her seçim öncesi Niğde´ye havaalanı yapılacağını vadediyor ancak Niğdelilerin umutları yine boşa çıktı. Niğde´ye yapılacak havaalanıyla ticari faaliyetlerin gelişeceği yatırımcıların Niğde´ye değerlendireceği açıktır. Yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren yatırımcılar ön şart olarak Niğde´ye havaalanı istiyorlar. Niğde´ye yapılacak havaalanı yeni işletmelerin açılmasının önünü açacaktır. Ayrıca turizmin gelişimini de etkileyecek, şehrin turizm gelirlerine önemli bir katkı sağlayacaktır?.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ