Tarih: 28.10.2020 12:22

M.İLKER AKÇA : “CUMHURİYET GENÇLERİMİZE EMANETTİR”

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Türk Milletini  tebaa olmaktan kurtarıp halk haline getirmiştir. Cumhuriyet Türk kadınının, Türk gençliğinin, Türk milletinin prangalarını kırmış; Eğitim , çalışma , iş hayatına katılma ve özgürce seçme seçilme hakkını vermiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ün bize manevi mirası olan BİLİM ‘in akıla göre en iyi yönetme ve yönetilme şeklidir.

Başkan M. İlker AKÇA 29 Ekim 1923 Tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘ nde yapılan bir anayasa değişikliği ile Türkiye ‘ nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir; Bizler de Türkiye Cumhuriyeti ‘ nin kuruluş günü olan 29 Ekim ‘ i her yıl coşku ile kutlamanın sevincini yaşıyoruz ;  Ne Mutlu bugünü bizlere armağan edenlere, ne mutlu bu güzelliği sonsuza dek yaşatacak olan gençlerimize. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ne güzel söylemiş: “ Gençler Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz. ” diye .

Cumhuriyetimizin kurulması kolay olmadı diyen Başkan M. İlker AKÇA” Vatan toprağı için canını vermekten çekinmeyen ve bağımsız bir ülkede yaşama onurunu bizlere sağlayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde isimsiz vatan sevdalılarının büyük mücadeleler sonucu canlarını vererek kazandığı ve bugün bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizin ilanının 97. Yılını bağımsız bir millet olarak kutlama gururunu yaşıyoruz.” Varlığımızın ve bağımsızlığımızın en büyük teminatı olan Cumhuriyetin değeri Büyük Önderimizin “ Cumhuriyet Türk Milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar asıl fikirlerde ve ruhlarda sağlandığı güvenlik itibarıyla büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur. ”sözleriyle daha da anlam kazanmıştır.(Fİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —