MHP´nin teklifine AKP ?evet´ derse mazot 1.75 kuruş olacak
TBMM 4.12.2015 12:24:19 9057 0

MHP´nin teklifine AKP ?evet´ derse mazot 1.75 kuruş olacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya; tarım sektöründe kullanılan gübre, tohum, ilaç, fide, yem ve enerji gibi girdilerden KDV, mazottan ise hem KDV hem de ÖTV alınmaması için kanun değişikliği teklifi verdi. Mazotu 1.7

Bu teklife ?hayır´ denmez!

MHP´den KDV ve ÖTV hamlesi

MHP´den çiftçiye KDV ve ÖTV desteği

MHP´den tarımı ayağa kaldıracak teklif

MHP´den çiftçinin belini doğrultacak teklif

Türk tarımı bu teklifle ayağa kalkacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya; tarım sektöründe kullanılan gübre, tohum, ilaç, fide, yem ve enerji gibi girdilerden KDV, mazottan ise hem KDV hem de ÖTV alınmaması için kanun değişikliği teklifi verdi.

AKP, MHP´NİN TEKLİFİNİ DESTEKLERSE MAZOT 1.75 KURUŞ

MHP´li Karakaya, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununda ve ayrıca Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında iki ayrı kanun teklifini gerekçeleri ile birlikte Meclis Başkanlığı´na sundu. Söz konusu değişikliğin sağlanması halinde, tarımsal alanda kullanılan tohum, ilaç, fide, yem ve elektrik gibi girdilerden KDV, mazottan ise hem KDV hem de ÖTV alınmayacak. Böylece tarımda en yüksek girdilerden biri olan mazot 1.75 kuruş seviyesine inebilecek. MHP, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim bildirgelerinde de çiftçilerin kullanacağı mazotun 1.75 kuruş olmasını vaat ediyordu. AKP´nin de samimiyet sınavı olacak iki kanun teklifinin değişmesi için iktidar partisinin destek vermesi gerekiyor.

HÜKÜMET, TARIM KANUNU´NA BİLE UYMADI,

Mevlüt Karakaya Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde konuya ilişkin ayrıca basın toplantısı düzenledi. 2006´da çıkarılan Tarım Kanunu´nun 21. Maddesine göre ?Tarımsal destekleme için bütçeden ayrılacak kaynağın, gayrisafi milli hasılanın yüzde birinden az olmayacağı´ ifadesinin yer aldığını belirten Karakaya, ?Bu ifadeye rağmen bu oran bugüne kadar binde 7´nin üzerine çıkarılmamıştır.? dedi.

ÇİFTÇİYE 40 KATRİLYON EKSİK ÖDENDİ

2007 yılından bugüne kadar eksik yapılan ödemelerin parasal tutarının 40 milyar (40 katrilyon) TL´nin üzerinde olduğunu kaydeden Karakaya, ?Verilenlerin de zamanında verilmemesi, kullanılan araçların yanlışlığı ve hedefe ulaşmadaki isabetsizlikle, işin diğer boyutunu oluşturmaktadır. 2002 yılından bu yana Türk çiftçisi sürekli artan girdi maliyetleri ve hasat döneminde dip yapan ürün fiyatları kıskacında adete işkenceye tabi tutulmuştur? diye konuştu.

2002´DEN SONRA SADECE BUĞDAY ÜRETİCİSİNİN SATIN ALMA GÜCÜ 20 KATRİLYON AZALDI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, devamla ?Sadece buğday üreticisi çiftçinin 2002 yılından bu yana uğradığı satın alma gücü kaybı 20 milyar (20 katrilyon) TL´yi bulmuştur. Bunun bir başka göstergesi de, 2002 yılında 2,5 kilogram buğday satarak 1 litre mazot alan buğday üreticisi bugün 1 litre mazot alabilmek için 6,5 kilogram buğday satmak zorunda kalmaktadır.? ifadesini kullandı.

VERİRKEN TELLAL BAĞIRTIYORLAR, ALIRKEN KAPIYI KAPATIYORLAR

2015 yılında çiftçiye 10 milyar 100 milyon destekleme yapmakla AKP hükümeti, bu tutarın çiftçiye sattığı 3,5 milyar litrelik mazottan aldığı vergilere denk geldiğinin farkında bile olmadığını ifade eden Karakaya, ?Onlara sorarsanız çiftçiden vergi alınmıyor, çiftçi muafiyeti var, çiftçi vergi ödemez. Çiftçiye verirken tellal bağırtıyorlar, çiftçiden alırken ise kimse duymasın diye kapıyı kapatıyorlar.? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ÖZDİŞ´TEN ?DOĞANKENT´ TEKLİFİ

MHP´nin teklifine AKP ?evet´ derse mazot 1.75 kuruş olacak

Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa ve Adıyaman´a gidecek

Milletvekili yemin töreni sona erdi

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli