?MGK KARARIYLA MENBİÇ KIRMIZI ÇİZGİSİ DE PEMBELEŞTİ?

?MGK KARARIYLA MENBİÇ KIRMIZI ÇİZGİSİ DE PEMBELEŞTİ?

CHP Genel Başkan yardımcısı Yılmaz ?Operasyonun sona ermesi bizim için biraz sürpriz oldu. Güya Menbiç alınacaktı ve PYD-YPG unsurları oradan çıkarılacaktı. Demek ki o hedeften vazgeçilmiş oluyor. Hükümet daha önce ?Fırat´ın batısı bizim kırmızı çizgimizd

MGK bildirisinde ABD ve Rusya´nın YPG´ye verdiği destekten duyulan rahatsızlığın dile getirildiğine dikkat çeken Yılmaz, çağrı dışında somut bir adım atılacağına dair bir irade ortaya konulmadığına dikkat çekti.

CHP´nin Fırat Kalkanı operasyonuna destek verdiğini belirten Öztürk Yılmaz, ?Ancak Hükümet, ?Fırat´ın batısı kırmızı çizgimizdir´ dedi. Şimdi görüyoruz ki, bu hedeflerden de kırmızı çizgilerden de vazgeçilmiş. Eğer sahada bir gücünüz varsa kırmızı çizgi olur. Operasyon bittiğine göre bundan geri adım atılmış oluyor. Eğer ?Kırmızı çizgi´ demeye devam ederlerse, MGK açıklamasını nereye koyacağız? diye konuştu.

ABD VE RUSYA, SURİYE´DE AYNI NOKTAYA GELDİ

Fırat Kalkanı operasyonunun sona ermesinin iç politikadan bağımsız dinamiklere dayandığını belirten Yılmaz, ?AKP´nin dış politikadaki tüm tezleri çökmüştür. Bu politika Suriye´de de, Irak´ta da başarısız. ABD ve Rusya ile ilişkiler konusunda da başarısız. AKP, Fırat Kalkanı operasyonunda geç kaldı ve YPG sahada palazlandı. Eğer Türkiye  Suriye yönetiminin yanında yer alsaydı, YPG sahada bu kadar güç kazanmayacaktı. Bugün Rusya ve ABD Suriye politikası konusunda çok da farklı noktada durmuyor. ABD Esad´la devam edilmesine karşı çıkmıyor.  YPG´nin desteklenmesi konusunda  da iki ülke de mutabık. AKP,  olayların varacağı noktayı  okumakta geç kaldı? dedi.

Yılmaz, AKP´nin Kerkük, Kıbrıs ve Ege Adaları konusunda da kararlı bir duruş ortaya koyamadığını ve bu durumun MGK bildirisine de yansıdığını söyledi. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ