MERKEL DÖRDÜNCÜ KEZ SEÇİM GALİBİ!

MERKEL DÖRDÜNCÜ KEZ SEÇİM GALİBİ!

Federal Meclis´in yeni üyelerini belirlemek üzere Oylarını kullanan seçmenler arasında yapılan sandık çıkış anketlerinden gelen ilk sonuçlara göre Merkel´in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU/CSU) yüzde 32.5 ile önde

Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU), Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller Partisi, Hür Demokrat Parti (FDP), Sol parti ve Almanya İçin Alternatif´in (AfD) yüzde 5 barajını aşarak Federal Meclis´e girmesi bekleniyor.

2017 genel seçimlerinde en çetin yarış, birinci ve ikinci parti olarak sandıktan çıkmasına kesin gözüyle bakılan CDU ile SPD´den ziyade Federal Meclis´e üçüncü olarak girmek isteyen partiler arasında kızıştı. Anketlere göre, Sol Parti ve sağ-popülist Almanya İçin Alternatif´in (AfD) oy oranları birbirine yaklaşırken, onları Hür Demokrat Parti ve Yeşiller izliyor.

Gelen ilk sonuçlara göre Merkel´in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU/CSU) yüzde 32.5, Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 21, Sol parti (Die Linke) yüzde 9, Yeşiller Partisi (Grüne) yüzde 9 ve aşırı sağcı Almanya için altenarnatif partisi (AFD) yüzde 13 oy aldı.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ