LAVROV: ?SURİYE´NİN BÖLÜNMESİNİ ÖNGÖREN B PLANINI VE KARA OPERASYONUNU UNUTUN?

LAVROV: ?SURİYE´NİN BÖLÜNMESİNİ ÖNGÖREN B PLANINI VE KARA OPERASYONUNU UNUTUN?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptığı açıklamada Suriye´de ateşkese ve bu ülkedeki krizin barışçıl çözümüne ´alternatif´ olarak ortaya atılan önerilerin ´kabul edilemez´ olduğunu söyledi.

Rus Sputnik Haber Ajansının son dakika olarak geçtiği habere göre Lavrov, düzenlediği basın toplantısında, "´B planları´, kara operasyonu hazırlıkları, tampon ya da uçuşa yasak bölge oluşturulmasına dair ne olduğu belirsiz konuşmalar yapılmamalı. Zira bunlar, kabul edilemez şeyler" ifadelerini kullandı.

?B PLANI SURİYE´NİN BÖLÜNMESİNİ ÖNGÖRÜYOR?

Moskova ve Washington´ın vardıkları ateşkes anlaşmasının bir alternatifi olmadığını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov önceki gün de  Suriye için gelecekte de bir ?B Planı´ bulunmayacağının altını çizmişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye´de 27 Şubat´ta başlaması planlanan geçici ateşkesin işe yaramaması ve siyasi çözüm için gerekli adımların atılmaması halinde devreye girecek B Planı´nın ülkenin bölünmesi olduğunu söylemişti.

Kerry´nin bu sözlerini değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Herkes B Planı hakkında bir şeyler söyledi. Böyle bir plan yok ve ne Rusya´nın ne de ABD´nin böyle bir planı hiçbir zaman olmayacak" dedi.

Bu arada Wall Street Journal gazetesine konuşan ABD´li bir yetkili, Savunma Bakanı Ashton Carter ve CIA Başkanı John Brennan´ın Rusya´nın söz konusu ateşkese uymayacağını düşündüğünü ve bu nedenle Moskova´ya ciddi bir darbe indirecek Suriye stratejisi uygulanmasını istediğini öne sürmüştü.


 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ