"Kurumlarımız siyasi iktidara hizmet için, değil halka hizmet için varlar"

ADANA BAROSU’NDAN AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISININ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜN MAKAM KOLTUĞUNA OTURMASINA VE REKTÖRÜN EL PENÇE HALİNE TEPKİ

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ın makam koltuğunu AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a vererek emre amade el pençe divan ayakta durmasına tepki gösterdi.

BaşkanıAv. Veli Küçük yazılı açıklamasında, “Kayırma ile Cumhurbaşkanı onayıyla rektör olanların koltukları koruma adına akademiye zarar verecek uygulamaları, gün geçtikçe utanç verici hale gelmiştir.

Siyasi iktidar partisinin genel başkan yardımcısına rektörün makam koltuğunu vermesi ve el pençe divan bir şekilde ayakta durması ülkemizin parti devletine dönüşmesinin bir görüntüsüdür.

Bilim ve irfan yuvası olan üniversitedeki absürt ve garip bu görüntü aslında Türkiye’nin üzücü son hallerini yansıtmaktadır. Bu durum ne yazık ki tüm kurumlara da sirayet ediyor. Kurumlarımız siyasi iktidara hizmet için, değil halka hizmet için varlar. Türkiye’nin bu tür yakışıksız durumları aşması gerekmektedir.

Üniversitelerimizde iktidara yaranma teknikleri geliştiren rektörlerin değil siyasetten uzak bilim üretimi ve demokrasi hakim kılınmalıdır. Bu çirkin utanç tablosu içerisinde yer alanlar bulundukları makamların onurları için derhal istifa etmelidirler.” ifadelerini kullandı.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ