Kurban pazarlarında tokalaşarak pazarlık yasak

Kurban pazarlarında tokalaşarak pazarlık yasak

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Corona virüsü salgını gölgesinde geçecek olan bayram öncesinde kurban satış ve kesim yerleri için de yasaklar getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kurban pazarlarında tokalaşarak pazarlık yapılmasını yasakladı. Bu yıl kurban pazarlarına kulak küpesi, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu ve nakil belgesi olmayan hayvanlar alınmıyor.

Pazarlarda ayrıca uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulması ve çadırlar arasında en az 2 metre bırakılması da alınan önlemler arasında. Kurban pazarlarında düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon yapılması, uyarı afişlerinin bulunması ve satıcıların sürekli maske takması zorunluluğu da var. Ancak pek çok kurban pazarında özellikle maske ve çadırlar arası mesafe kuralına uyulduğunu söylemek mümkün değil. Tokalaşarak pazarlık usulü de geri dönmüş durumda.

Yetkililer vatandaşları kurban kesimlerini kurallara uygun yapmaları konusunda da uyarıyor. Bu yıl kesim alanlarına toplu girişlerin engellenmesi için kesimlerin randevu ile yapılması planlanıyor. Cadde ve sokaklarda kesim yapmak da yasak olacak. Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara para cezası verilecek.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ