KÜÇÜK:´ADLİYELERDE BULAMADIĞIMIZ ADALETİ YOLLARDA ARIYORUZ´

KÜÇÜK:´ADLİYELERDE BULAMADIĞIMIZ ADALETİ YOLLARDA ARIYORUZ´

Adana Adalet ve Demokrasi Platformu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Ankara´dan İstanbul Maltepe´ye kadar sürecek adalet talebini esas alan "Adalet Yürüyüşü"ne katkı sunmak ve destek vermek amacıyla Atatürk Parkı´nda kur

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, adalet kavramının içinin boşaltıldığını ifade etti, yargının siyasi iktidar tarafından araç olarak kullanıldığını ve masumiyet karinesinin tamamen ortadan kaldırıldığı bir süreci yaşadıklarını belirtti.

KHK´lar ile yaşanan ihraçlara, tutuklu milletvekillerine ve belediye başkanlarına dikkat çeken Av. Küçük, parti devleti uygulamaları ile karşı karşıya kalındığını vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti: "Siyasi iktidar kendinden olmayan, kendi gibi düşünmeyen tüm farklı sesleri ve muhalif kimlikleri, aydın, basın, yazar, medya mensuplarını birer birer sindirmektedir. Bu karanlık düzenden toplum ve bireyler olarak çok ciddi etkilendik. Ülkemizde düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığı bir noktadayız. Bugün ülkemizde hava gibi, ekmek gibi, su gibi olmazsa olmazımız olan adaleti her yerde arıyoruz"

Görevden almalarla yargı bağımsızlığının ortadan kaldırıldığını dile getiren Av. Küçük, adliyelerde bulunmayan adaletin yurttaşlık hakkı gereği sokakta arandığını söyledi.

Siyasi iktidar tarafından 15 Temmuz süreci fırsat bilinerek yargıya kadrolaşma zihniyeti ile bakılmaktadır. Avukatlıktan hâkimliğe geçiş sınavlarında yıllardır 70 olan başarı puanının 54´lere çekilerek keyfi uygulamalar ile iktidar partisinde teşkilatlarda görev alan, yönetimlerde, kadın ve gençlik kollarında bulunan kişiler, farklı cemaatleri mensubiyeti bilinen isimler ağırlıklı kişiler mülakatlarda başarılı kılınarak liyakat esası bir kez daha gözetilmemiştir. Baromuza kayıtlı 4 meslektaşımızın hâkimlik stajını tamamladıktan sonra keyfi mülakatlar sonunda başarısız kılınarak hâkimliklerine engel olunmuştur. Siyasi iktidarın bakış açısına uygun görmediği yargı mensuplarını yer ve görev değişiklikleri ile cezalandırdığı, sürgün ettiği, hâkim adaylarını engellediği süreçte yargının bağımsız ve tarafsız olduğundan söz edilemez." diye konuştu.

Açıklama sonrası grup adalet talebiyle üzerinde "adalet" yazan balonları gökyüzüne uçurdu. Şölen havasındaki etkinlik çekilen halaylarla ve ezgilerle devam etti.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ