KÜÇÜK: “AVUKATLIK KARİYER VE ETKİLİ İLETİŞİM MESLEĞİDİR”
YEREL 17.06.2021 10:18:00 482 0

KÜÇÜK: “AVUKATLIK KARİYER VE ETKİLİ İLETİŞİM MESLEĞİDİR”

Adana Barosunda stajlarını sürdüren ve eğitimlerinin sonuna gelen stajyer avukatlar, baro tesislerinde düzenlenen bir “Staj dönemine veda” kokteylinde buluştu.

Gerçekleştirilen etkinliğe; Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av.Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter ve Staj Komisyonu Koordinatörümüz Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Furkan Kılıç, Av. Miyesser Erselan Önenli, Av. Timur Ortatepe, Av. Mert Kuşdemir ve Staj Komisyonu üyeleri ile çok sayıda meslektaşımız ve stajyer avukatlarımız katıldı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açılış konuşmasında genç meslektaş adaylarına başarılı bir avukat olmanın basit ama etkili unsurlarından ipuçları verdi.

Avukatın hak arayıcısı, hak savunucusu ve çözüm üretme sanatını icra eden bir meslek mensubu olduğunu ifade eden Av. Küçük, “Avukatlar, toplumdaki yaşanan sorunları görmezden gelmez, gelemez... Bu sorunların çözümü için hem iç hukuku hem de evrensel tüm hukuk ilkelerini cesurca uygularlar. Sizlerin de bu kuralları çok iyi uygulayacağınıza inancım tamdır. Avukatlık mesleği kariyer ve etkili iletişim mesleğidir. Avukatlık mesleği aynı zamanda bilginin taze tutulmasını, adalet ve hakkaniyet duygusunun en üst düzeyde gözetilmesini gerektiren, mazlumun ve mağdurun yanında olunmasını  isteyen bir meslektir.

Pandemi nedeniyle zor şartlar altında staj döneminizi geçirdiniz. Ancak şunu unutmayın zor dönemler insanları daha iyi yetiştirir.Fiziken staj eğitimlerini gerçekleştiremesek de online zoom üzerinden derslerimizi eksiksiz gerçekleştirdik.

Hatta çevrim içi eğitimlerimiz profesyonelce ilerlediğinden dolayı derslerin oldukça verimli geçtiğini biliyorum.Bu dönem içerisinde hem ülkemiz hem de tüm dünya pandemiden olumsuz etkilendi. Mesleğimiz de maalesef olumsuz etkilendi. Bu olumsuz durumları hep birlikte aşacağız. Umarım ki bir an önce pandemi dönemini atlatır, özlediğimiz eski güzel günlere kavuşuruz”

Başkan Av. Veli Küçük,
Staj Eğitim Komisyonu Koordinatörü ve Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz’a, Komisyon Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu’ya ve  üyelerimize, 2021 yılının Staj Eğitim Derslerini veren eğitmenlere,
emek ve katkılarından ötürü teşekkürü bir borç bilirim. Eğitim programlarımız uzun zaman sürdü ve 572 stajyer avukatımız gruplar halinde gündüz ve akşam olmak üzere ders aldı.
Çeyrek asırlık bir meslek büyüğünüz olarak naçizane tavsiyem; “ne iş olursa yaparım” mantığını gütmeyin. Mutlaka bir alanda ihtisaslaşmaya odaklanın. Mesleğimiz her geçen gün gelişmektedir ve yeniliklere açıktır. Bugün sayısı 150 bini bulan bir avukat ordumuz var. Mutlaka yüksek lisans ve doktora ile kendinizi geliştirmelisiniz”diye konuştu.

Bu tip etkinliklerle staj döneminin yorgunluğunun atılmasını sağladıklarını da sözlerine ekledi.

“MESLEKİ DAYANIŞMA ÇOK ÖNEMLİ”

Kokteyl öncesi konuşan
Staj Eğitim Komisyonu Koordinatörü ve Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz da mesleğin özüne dair bilgiler sundu.Bir süre sonra mesleğe başlayacak stajyer avukatlara meslek kurallarını ve Avukatlık Kanunu’nu çok iyi okumalarını ve öğrenmelerini tavsiye etti.  

Staj döneminde meslek içi eğitimlere büyük önem verdiklerini dile getirdi. Adana Barosu’nda staj yapmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade ederek, mesleğin şifresinin avukatların mesleki dayanışmanın çok önemli olduğuna işaret etti.

Etkinlikte, baro yönetimimiz ve stajyer avukatlarımız birbirleriyle sohbet etme imkanı yakaladılar.Etkinliğin çok keyifli ve güzel olduğunu söyleyen ve baro yönetimine teşekkür eden stajyer avukatlarımız; eğlenceli vakit geçirdiler.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli