Kimse dur demeyecek mi? Tarihi mekanın dış cephesine lavabo!

Kimse dur demeyecek mi?  Tarihi mekanın dış cephesine lavabo!

Son yıllarda özellikle tarihi Büyüksaat ve çevresindeki mekanların restorasyon ve bakım onarım çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelen Adana’da can sıkıcı durumlar da yaşanıyor.

Turizm potansiyeli artan bir şehir haline gelen ve turistlerin en fazla ziyaret ettiği duraklardan biri olan Büyüksaat ve çevresindeki bazı işyerlerinde gelişigüzel, izinsiz tadilat ve tamiratlar hem Adanalıların ve çevre esnafının hem de turistlerin tepkisini çekiyor.

Büyüksaatin fotoğrafını çekenlerin yanı sıra önünde selfie yapanlara sıklıkla rastlanırken bu silüeti bozan kafasına göre işgal yaptığı açıkça belli olan bir de ciğerci dikkat çekiyor.

Sokak arasındaki yola gelişigüzel atılmış masalar, Büyüksaat görüntüsünü bozan tezgahı ve bunlardan daha zarar verici olan tarihi tescilli binanın dışına lavabo ve musluk takacak kadar cesareti kendinde bulan ciğerci, defalarca Seyhan ve Büyükşehir Belediyesi'ne şikayet edilmesine rağmen aynı görüntülerle işlerine devam edebiliyor.

Tepkilerini dile getiren turizmciler, “Birileri mi koruyor, kolluyor diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Resmi işletme belgeleri olup olmadığı bilinmeyen, herhangi bir denetleme olmadan sokakta ve çok daha hassas olduğumuz bu günlerde hijyen koşullarını altüst edercesine gıda satanlara kimse dur demeyecek mi?” diye soruyor.(Fİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ